Savaşın 'engel' olduğu hayatlar

Savaşın 'engel' olduğu hayatlar

Suriye'deki iç savaş nedeniyle ölenlerin yanı sıra bacağını kolunu veya duyu organlarını kaybederek yaşamlarını birer engelli olarak sürdüren Suriyelilerin hayat hikayeleri de yürek burkuyor.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle birçok kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de maruz kaldığı hava saldırıları nedeniyle yaşamının geri kalan kısmını engelli olarak sürdürmek zorunda kaldı.

Şiddetini giderek arttıran iç savaşta, ölenlerin yanı sıra bacağını, kolunu veya duyu organlarını kaybederek yaşamlarını artık birer engelli olarak sürdüren Suriyelilerin hayat hikayeleri de yürek burkuyor.

Savaş nedeniyle kimi yatağa kimi de tekerlekli sandalyeye mahkum olan Suriyeliler, hayatlarına acılar içinde devam etmek zorunda kalıyor.

Suriye'nin Hama kentinde rejim güçleri tarafından düzenlenen varil bombalı hava saldırısı sonrası sağ bacağını kaybeden 4 çocuk babası 27 yaşındaki Basin Hüseyin Deruc, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar yerine atılan bomba sonrası hayatının alt üst olduğunu söyledi.

Yaralanmasının ardından tedavi için Türkiye'ye sığındığını ifade eden Deruc, savaşın vücudunda kalıcı hasarlar bıraktığını belirtti.

Evine füze isabet etti

Savaşın engelli bıraktığı 85 yaşındaki Fatmel Kaddur da 2 ay önce Hama kentinde evinin balkonuna isabet eden füze sonrası yıkıntının altında kalarak sol el parmaklarını kaybettiğini söyledi.Komşusunun yardımıyla yıkıntının altından kurtarıldığını vurgulayan Kaddur, o günü tekrar hatırlamak dahi istemediğini kaydetti.

Oğlu Muhammed Cuma ile Türkiye'ye sığındıklarını belirten Kaddur, savaş nedeniyle hayatının en zor günlerini yaşadığını söyledi.

Yanına bomba düştü

Rejim tarafından Hama'ya düzenlenen hava saldırısında yanına düşen bombayla sağ ayağı ile sağ gözünü kaybeden 26 yaşındaki Fariz Mehmet El Fariz ise saldırıda ailesini de kaybettiğini ifade etti.

Fariz, ''Savaş, benden ailemi de aldı, ayağımı gözümü de. Artık Suriye'de kimsem kalmadı, ben de komşularımla Türkiye'ye sığındım'' dedi.

Varil bombası hayatını kararttı

Suriye'de 4 ay önce rejim güçlerinin saldırısında evlerinin bahçesine varil bombası düşen Said ailesinin 4 yaşındaki kızı Emel, patlamanın ardından adeta sessizliğe büründü.

Baba Abdullah Said (26), AA muhabirine, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine 4 ay önce iki çocuğu ve eşiyle geldiklerini belirtti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.