Sare Davutoğlu: Herkes Kur'anı, Kur'ana hizmeti kadar anlar

Sare Davutoğlu: Herkes Kur'anı, Kur'ana hizmeti kadar anlar

Sare Davutoğlu: "Kur'anı okuyup bilenler, göklerin, yerin, ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler, deliller olduğunu öğrenecekler."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Kur'anı okuyup bilenler, tek bir ahlakın taşıyıcısı olacaklar, Kur'an öğrendikleri için, göklerin, yerin, ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler, deliller olduğunu öğrenecekler" dedi. 

Sare Davutoğlu, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı ana ocağı Üçlerkayası Köyü'nde ailesi tarafından annesi Refia Miske adına yaptırılan "Refia Hatun Kur'an Kursu'nun" açılışını gerçekleştirdi.

Kur'an-ı Kerim okunan açılışta konuşan Sare Davutoğlu, Kur'an Kursu'nun yapımında öncülük eden dayısı, Hüseyin Kundak’a teşekkür etti.

Rahmetli annesinin adını verdikleri  Refia Hatun Kur'an Kursu'nun açılışı için bir araya geldiklerini belirten Davutoğlu, temel atma töreninde buluştuklarını bildirdi. Birçok kültürel faaliyet için, bu güzel ve şirin mekanın ev sahipliği yapmasını dileyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Çocuklarımıza Kur'an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmet. İşte inşallah, bu kurstaki evlatlarımız, sadece Kur'an okumakla kalmadan, anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar. Sosyal hayatımızın inşasında ilim ve irfan yolunda öncülük edecekler. Mevlana Hazretlerinin dediği gibi herkes Kur'anı, Kur'ana hizmeti kadar anlar. Kur'anı okuyup bilenler, tek bir ahlakın taşıyıcısı olacaklar, Kur'an öğrendikleri için, göklerin, yerin, ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler, deliller olduğunu öğrenecekler. Ve elbette kendilerini de tanıyacaklar. Gönül elini bereketli kılan,  hafızasını ve kalbini canlı birer Kur'ana dönüştürecek olan, kurs öğrencilerini şimdiden ben tebrik ediyorum. Allah zihinlerini ve bahtlarını açık etsin. Hepsine inşallah ilim yolunda hayatlarının her aşamasında güzellikler bahşetsin."

aa

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.