Saraybosna'da 7. Risale-i Nur Kongresi

Saraybosna'da 7. Risale-i Nur Kongresi

7. Risale-i Nur Kongresi 23-25 Mart tarihlerinde Saraybosna'da gerçekleştirilecek

Risale-i Nur Enstitüsü ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nin bu yıl birlikte düzenlediği 7. Risale-i Nur Kongresi 23-25 Mart tarihlerinde Saraybosna'da gerçekleştirilecek.

Risale-i Nur Enstitüsü, düşünce tarihi boyunca çok farklı algılamalara ve tanımlamalara konu olan medeniyet kavramını Saraybosna'da düzenlediği 7. Risale-i Nur Kongresi'nde tartışıyor. Türkiye'den 50 akademisyenin iştirak edeceği Kongre'nin konusu olarak belirlenen 'Said Nursi'nin Medeniyet Anlayışı' başlığı altında beş oturum düzenlenecek. Kongrenin sonuçları ve deklarasyonları 25 Mart 2012'de Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Konferans salonunda düzenlenen "İnsanlığın Kurtuluş Reçetesi: Kur'an Medeniyeti" başlıklı panelle kamuoyuna duyurulacak.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERİN DE KATILIMI BEKLENİYOR

Yöneticiliğini Kadir Akbaş'ın yapacağı 25 Mart'taki panele Bosna milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç, Medeniyetler İttifakı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Recep Şentürk, Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Battal ve Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz konuşmacı olarak katılacak. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbeoviç ile bazı üst düzey yöneticilerin de panele katılması bekleniyor.

Birçok alanda yeni yeni krizlerle karşı karşıya olan insanlığı huzura kavuşturabilecek yeni bir medeniyet anlayışının izlerini sürmeyi amaçladıklarını ifade eden Risale-i Nur Enstitüsü yetkilileri, maddi ve manevi buhranlarla sarsılan insanlık için varlığını anlamlandırabileceği, hiçbir metanın esiri olmadan hakiki hürriyete sahip olarak yaşayabileceği bir dünyanın imkanlarını araştırdıklarını ve bu kongrenin insanlığa adalet, fazilet, kardeşlik, dayanışma ve Hürriyet getirmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Cihan

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri