Şanlıurfa Barosu'ndan 'soysuz Araplar' diyen Leman Sam hakkında suç duyurusu

Şanlıurfa Barosu'ndan 'soysuz Araplar' diyen Leman Sam hakkında suç duyurusu

Şanlıurfa Barosu, Leman Sam'ın halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlediğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Baro, "Şüpheli hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılarak hakkında ceza davası açılması talebinde" bulundu.

Baro tarafından verilen dilekçede, şu ifadeler yer aldı:

"Şüpheli, 12/01/2022 tarihinde kişisel twitter hesabından bir paylaşım yaparak “soysuz Araplar” ifadesini kullanmıştır. Şüpheli kamuoyunda tanınan biri olup twitterda binlerce takipçisi bulunmaktadır. Adı geçen şüphelinin yapmış olduğu suç duyurusuna konu paylaşım twitterda kısa bir süre içinde binlerce beğeni almış, yüzlerce kere paylaşılmış ve yazılı/görsel medyada geniş bir şekilde haberlere konu olmuştur. 

Şüphelinin yapmış olduğu paylaşımda kullandığı “soysuz Araplar” ifadesi açıkça, bir halkı ırkından dolayı aşağılama suçunu oluşturmaktadır.

Irkçı/nefret söylemi içeren bu ve benzeri paylaşımlar yapan kişi/ler hakkında kamu gücü tarafından herhangi bir idari/cezai yaptırım uygulanmadıkça, bu gibi paylaşımların ardı arkasının da kesilmediği son yıllardaki benzeri vakalardaki artışla da görülmektedir.

Leman Sam ne demişti?

Şarkıcı Leman Sam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yıllar önce bu soysuz Araplara tepkili olduğum için uzun süreli lince maruz kalmıştım, şimdi herkes ne mal olduklarını anladı. Daha bunlar iyi günler, ekmeğe ortak yakında toprağa da ortak olacaklar. Bıçaklamalar, tecavüzler, sonu yağmadır bunun. Hiç şikayet etmeyin, göz göre göre geldi" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.