Şam'daki Risale-i Nur kongresi yarın başlıyor

Şam'daki Risale-i Nur kongresi yarın başlıyor

Risale-i Nur Enstitü, Hutbe-i Şamiye eserini telif edişinin 100. yılı vesilesiyle Şam'da kongre düzenliyor

İbrahim Mert'in haberi:

Risale-i Nur Enstitü, Bediüzzaman Said Nursi’nin İslam dünyasının durumunu analiz ettiği Hutbe-i Şamiye eserini telif edişinin 100. yılı vesilesiyle Şam'da kongre düzenliyor.

19-20 Mart 2011 tarihlerinde Ebla Cham Palace Hotel'deki kongreye katılacak olan 80 kişilik akademiysen grubu İslam dünyasının dünü, bugünü ve yarını üzerine masa çalışmaları yapacak ve sonuç bildirisi hazırlayacaklar.

NAMAZ DERSİ HUTBE-İ ŞAMİYE'DEN YAPILACAK

enstitu_kongre.jpgRisale Haber'e konuşan Enstitü sekreteri Şener Boztaş, kongre ekibinin haricinde yoğun bir izleyici grubunun da Şam'a gideceğini söyledi. Kongredeki masa çalışmalarından sonra sonuç bildirisinin açıklanacağını ifade eden Boztaş, Şam'dan ayrılmadan önce de Emevi camiinde Hutbe-i Şamiye'den "namaz dersi" yapılacağını de ifade etti.

KONGRE SÜRECİ PANEL İLE SONA ERİYOR

“Said Nursi’nin İslam Dünyası Tasavvuru: Hutbe-i Şamiye” konulu kongrede altı adet masa çalışması yapılacak. Bu masaların her biri Said Nursi’nin Hutbe-i Şamiye’de ifade ettiği İslam Dünyasının altı hastalığına karşı altı çareyi müzakere edecek.

Masa konuları şu şekilde: I. Masa: Ümit; II. Masa: Sıdk; III. Masa: Muhabbet; IV. Masa: Uhuvvet; V. Masa: Hürriyet; VI. Masa: Hamiyet.

Kongre süreci 27 Mart 2011 Pazar günü İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek panel ile sona erecek.

www.RisaleHaber.com 

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri