Said Nursi'yi anlatan kitabı Sisi'nin emriyle yaktılar

Said Nursi'yi anlatan kitabı Sisi'nin emriyle yaktılar

Diriliş Postası yazarı Yaşa: Darbeci zihniyet tehlikeli buldu

Risale Haber-Haber Merkezi

Diriliş Postası yazarı İsmail Yaşa, Mısır'da kitap yakma olayının Sisi’nin işaret fişeğiyle başlatıldığını organizatörlerin bunu itiraf ettiklerini söyledi.

Darbeci Abdülfettah El Sisi’nin Ocak ayında “dinde reform” çağrısı yaptığı konuşmadan bu yana Mısır medyasında İslam’ı hedef alan haberlerin ve yorumların ardı arkasının kesilmediğine dikkat çeken Yaşa, "Hedeflerinde şiddete teşvik ettiğini iddia ettikleri ayetler ve hadisler var. Bir de İbni Teymiyye ve Selahaddin El Eyyubi gibi isimler" dedi.

Sisi’nin işaret fişeğiyle başlatılan kampanya kapsamında İslami kitaplar toplanarak törenle yakıldığını belirten Yaşa, "Yakılan kitaplar arasında Ali El Kadı’nın kaleme aldığı “Maza ta’rifu an Bediuzzaman Said El Nursi” (Bediüzzaman Said Nursi hakkında ne biliyorsun?) isimli kitap da var. Şiddete asla prim vermeyen Üstad’ın hayatını anlatan bir kitabı ancak darbeci zihniyet tehlikeli bulabilir. Kitap yakma eylemine ülke içinden de tepkiler yükselince, eylemi organize eden isim gerçeği deşifre ederek, “Yetkililerin emriyle bu işi yaptık” deyiverdi" şeklinde yazdı.

Yaşa, Uluslararası Kahire Film Festivali Başkanı Şerif El Şubaşi’nin başörtüsü karşıtı “milyonluk miting” çağrısında bulunduğunu, Mayıs ayında Tahrir Meydanı’nda yapılması planlanan böyle bir mitinge bir milyon kişinin katılması ihtimalinın "sıfır" olduğunu vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum