Said Nursi'yi anlamak çağı anlamakla eşdeğer

Said Nursi'yi anlamak çağı anlamakla eşdeğer

Bursa'da düzenlenen Bediüzzaman Said Nursi'yi anma etkinleri kapsamında '2011 Bediüzzaman Medya Onur Ödülleri' sahiplerine verildi.

Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende önce 'Asrı Güzelleştiren Adam' konulu sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Prof. Dr. Mehmet Emin Ay tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Bediüzzaman Said Nursi'yi Anma Platformu Başkanı Prof. Dr. Fikri Pala ödül töreni öncesinde yaptığı konuşmada, dünyanın çok hızlı bir değişimden geçtiğini belirterek bu süreçte Türkiye fikir yapısının da değişim ve dönüşüm geçirdiğini söyledi. Pala, Bediüzzaman'ı ve Risale-i Nurları bütün dünyanın kucakladığını belirterek Risalelerin 45 dünya diline çevrildiğini hatırlattı.

Eski Bakanlardan Rıza Akçalı ise Bediüzzaman'ı anlamanın çağı anlamakla eşdeğer olduğuna dikkat çekerek, "Eğer çağı anlamak, bu günü ve dünü anlamak istiyorsanız Bediüzzaman'ı anlamazsanız anlamanız eksik kalır. Onunla dünü ve bu günü anlarsınız. Onun misyonu ile ancak çağı anlarsınız. Onu bu gün bütün dünya anlamaya başladı." diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, Bediüzzaman'ın gönül dünyasının abide şahsiyetlerinden olduğunu dile getirdiği konuşmasında şunları söyledi: "Bu tür gönül dostu insanların, abide insanların vatandaşlarla daha çok kucaklaştırılması gerekiyor. Buna imkan sağlayanlara teşekkür ediyorum."

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ise insanlığın var oluşundan bu yana toplumlar, kabileler ve milletlerin aralarında yaptıkları mücadelelerde her zaman üstün gücün galip gelmediğine dikkat çekti. Sürmeli, şu görüşleri dile getirdi: "Bunun neden böyle olduğuna bakıldığında Ebabil kuşlarını dahi insanlara karşı savaştıran abide insanların olduğunu görüyoruz. İşte bu gün burada bu abide insanlardan Bediüzzaman'ı anıyoruz. İngiliz bakanın dahi 'Kuran-ı ellerinden almazsanız onları yenmeniz imkansızdır.' dediği gibi bu cihan şümul bir misillemedir. Meseleye bu zaviyeden bakmazsanız olayları çözemezsiniz. Bu gün Türkiye'nin geldiği noktaya bakarsanız arkasında Bediüzzaman gibi insanların olduğunu görmek zor olmayacaktır."

Zaman
 

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri