Said Nursi'nin talebeleri: 'Nurcular parça parça olmuş' diyorlar!

Said Nursi'nin talebeleri: 'Nurcular parça parça olmuş' diyorlar!

Merhum Mustafa Sungur ağabeyle Mehmet Fırıncı ağabeyin de bulunduğu kalabalık bir ortamda Yeğin ağabey, "Nurcular parça parça olmuş" eleştirilerini cevaplıyor

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin merhum talebelerinden Abdullah Yeğin ağabeyin videosu sosyal medyada yeniden dolaşmaya başladı.

Merhum Mustafa Sungur ağabeyle Mehmet Fırıncı ağabeyin de bulunduğu kalabalık bir ortamda Yeğin ağabey, "Nurcular parça parça olmuş" eleştirilerini cevaplıyor.

Risale-i Nur'u sevenler, Nur talebeleri istihdam olunuyor

Abdullah Yeğin ağabey, Nur talebelerinin bölünmesine ilk başlarda çok sıkıldığını ancak zamanla hikmetini anladığını açıklıyor. Sözleri şöyle:

"Madem ki Risale-i Nur'u sevenler, Nur talebeleri istihdam olunuyor. Hepsi ne kadar ayrı ayrı da görünse gayeleri birdir. Gayeleri bir olduğu için her taraf Risale-i Nur'un neşrine vesile olacaklar. Bana darılan sana gelecek, ona darılan ondan gidecek derken hepsi takılacak Risale-i Nur'a. Bu böyle oluyor. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Eskiden çok canım sıkılırdı

"Eskiden çok canım sıkılırdı. Niye böyle ayrı ayrı oluyor dersane diye. Sonra baktım hikmeti; herkesin kendine göre cemaati var ve hepsi Risale-i Nur okuyorlar. Program bir, gaye birse hepsi birdir diyor Üstad. Mesleklerde ve meşreplerde ittihad mümkün olmadığı gibi caiz de değildir. Gaye bir ise hepsi bir demektir. Hutbe-i Şamiye'nin sonunda yazıyor. 

Birbirinin aleyhinde olmamak şartıyla

"Nurcular parça parça olmuş diyorlar. Ne parça parçası ya. İş bölümü yapmışlar diyorum ben. Hepsi nerede vazife var oraya gitmiş orada çalışıyor. Birbirinin aleyhinde olmamak şartıyla gaye aynı gaye ile her yerde nuru parlatmaktır. Her yerde nurlar parlayacak, okunacak. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
13 Yorum