Said Nursi'nin soyunu ilan ediyorlar!

Said Nursi'nin soyunu ilan ediyorlar!

Önkibar, bilirkişi edasıyla yaptığı yorumunda işi din bezirganlığna götürdü

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Hazretlerinin soy ağacının açıklanması Aydınlık yazarı Sebahattin Önkibar'ın da gündeminde. Önkibar, Said Nursi'nin seyyid olamayacağını ileri sürdü.

Köşe yazısında "Said Nursi seyyidse Peygamberimiz Kürt mü?" başlığını kullanan Önkibar, bilirkişi edasıyla yaptığı yorumunda işi din bezirganlığna götürdü.

Önkibar, yazısını şöyle sürdürdü:

"Mekan: İstanbul'daki WOW otel. Hollanda Roterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Akgündüz yanında Said Nursi'nin talebeleri Abdullah Yeğin, Mehmet Kırkıncı ve Hüsnü Bayram basın toplantısında Said Nursi'nin soyunu ilan ediyor.

Buna göre, Said Nursi'nin anne soyu Hazreti Hüseyin'e, baba soyu ise Hazreti Hasan'a dayanıyor ve dolayısı ile kendisi hem seyyid hem de şerif imiş.

Bu açıklama sonrasında soralım:
Tamam Said Nursi'nin ben seyyidim şeklinde bir sözü bilinir ki, Türkiye'deki pek çok cemaat önderi kendini önemsetmek için aynı iddiadadır. Ama insaf edelim Saidi Kürdi diye nam salan Said Nursi nasıl seyyid olur? Said Nursi'nin seyyid olduğunu iddia etmek Peygamberimizin Kürt olduğunu iddia etmek gibidir ki bu tablo Türkiye'deki din bezirganlarının uçukluğunu gözler önüne seriyor!

Said Nursi Ve Soy Ağacı