Said Nursi'nin son fotoğraflarını çektim teklifler gelmeye başladı

Said Nursi'nin son fotoğraflarını çektim teklifler gelmeye başladı

Polis memuru baba ve ev hanımı annenin 8 çocuğundan biri olarak 1 Kasım 1936'da Antalya'da dünyaya gelen 85 yaşındaki Sökmen Baykara, Said Nursi'nin fotoğrafını çeken kişi olarak biliniyor

İstanbul'da lise yıllarında gazetecilik yapmaya başlayan Sökmen Baykara, ülke tarihinde önemli yer tutan birçok olay ve kişiyi fotoğrafladı.

Güzel fotoğraf çektiği için arkadaşının teklifiyle gazetede işe başladığını belirten Baykara, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada gazete yöneticilerinin İstanbul'a gelen Bediüzzaman Said Nursi'nin fotoğrafını çekmesini istediklerini söyledi ve şöyle devam etti:

"Said Nursi, bir otelde kalıyordu. Sadece namaz saatlerinde perdesini açıp Sultanahmet'e karşı namazını kılıyordu. Namaz saatini bekledim. Diğer odada kalanlardan izin alıp balkonlarına çıktım. Said Nursi namaz kılıyordu, iki fotoğrafını çektim. Gazete sorumlularına telefon açıp fotoğrafı çektiğimi söyledim. Çok şaşırmışlardı. Aradan 45 gün geçmeden Said Nursi öldü, son çekilen fotoğrafı oldu. Bu başarımdan sonra iş teklifleri gelmeye başladı."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.