Nurcular Said Nursi'nin fotoğrafları için servet önerdi!

Nurcular Said Nursi'nin fotoğrafları için servet önerdi!

İşte ünlü foto muhabirinin çektiği o kareler

RİSALEHABER

Said Nursi'nin Pierre Loti Oteli'nde namaz kılarken çektiği fotoğraflarla bilinen Sökmen Baykara, Nurcuların bu fotoğrafı almak için servet önerdiğini ileri sürdü.

Baykara, Hürriyet'te yer alan röportajında, "Said-i Nursi’nin hayatı boyunca çekilen tek fotoğrafı sizin elinizden çıktı. Nasıl çektiniz o fotoğrafı?" sorusunu şöyle cevapladı:

Said-i Nursi sadece namaz kılarken perdeleri açıyor

"Daha çiçeği burnunda gazeteciyim. Sultanahmet’te Pierre Loti Oteli’nde kalıyordu Said-i Nursi. Bütün gazeteler ekiple gelmiş, ben yalnızım. Onun kaldığı odanın da bulunduğu 4 oda aynı balkona çıkıyor. Yan odada müritleri kalıyor. Terasa çıktım. Diğerleri (gazeteciler) de geldi. “Nerede kalıyor” diye sordular. Yalan da söyleyemem; ama “haberde mubahtır” dedim söyledim. Onlar gösterdiğim tarafa bakarken ben teras kapısını kapattım. Hepsi terasta kilitli kaldı. Said-i Nursi sadece namaz kılarken perdeleri açıyor, Sultan Ahmet Camisi’ni görerek namazını kılıyor. Aynı balkona çıkan odalardan birinin kapısını çaldım. Yabancı bir kadın açtı, derdimi anlatana kadar kapıyı kapattı. Tek çarem kaldı, 30 numara. Kapıyı çaldım, bir aile var. “Balkonunuzdan bir fotoğraf çekeceğim. Eğer izin verirseniz, ikiniz için de yatıp kalkıp dua edeceğim” dedim. Birbirlerine bakıp izin verdiler. Eğer fotoğrafı çektikten sonra müritler saldırırsa, makineyi aşağıya atacaktım. Görünmeden pencerenin altından geçmeye çalışırken oradaki leğene çarptım.

foto_galeri-002-001.gif

Nurcular fotoğrafın peşine düşmüştü

Kafamı bir kaldırdım, bir sürü kafa eğilmiş bana bakıyor. Geri dönecek gibi yapıp, Nursi’nin penceresinin önüne hamle yaptım ve iki kare çektim. İkinci resimde başını kaldırdı. Koluyla çekme anlamında işaret yaptı. O zaman Nurcular fotoğrafın peşine düşmüştü. Tanesi 10 liradan 10 bin tane fotoğraf istemişlerdi. Verecekleri parayla İstanbul’un lüks yerlerinde evler alınabiliyordu. O dönemde ben de günde tek işkembe çorbası içiyordum, param yoktu. Ama satmadım fotoğraflarımı. Tek işkembe çorbasına devam ettim. Olsun ya, huzurluyum. Gazetecilik hayatıma dönüp baktığımda yüzümün kızaracağı bir şey yapmadım.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.