Said Nursi'nin projesi beni heyecanlandırıyor

Said Nursi'nin projesi beni heyecanlandırıyor

Kurtulmuş, Bediüzzaman’ın Medresetüzzehra Üniversitesi projesinin, kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi

Mustafa Oğuz'un haberi:

Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy ve Sivil Toplum Akademisi (STA) Başkanı Dr. İsmail Benek, Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u makamında ziyaret etti.

STA Başkanı Dr. İsmail Benek, Bediüzzaman’ın Münazarat adlı eserinin yüzyıl önceden bugünü anlattığını ve bugüne reçeteler sunduğunu belirtti. Bediüzzaman’ın tefekkür ve algı sisteminin çok derin olduğunu ifade eden Benek, Said Nursi’nin "Arapça vacip, Türkçe lazım, Kürtçe de caizdir" sözünü hatırlattı.

Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV) Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Aksoy, Bediüzzaman’ın yükseköğretim modelinin bütün bilim dallarını kapsadığını ve model oluşturduğunu belirtti.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  Bediüzzaman’ın Medresetüzzehra Üniversitesi projesinin, kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi. Kurtulmuş, bugün gerekli düzenlemeler yapılarak, projenin hayata geçirilmesinin mümkün olduğunun altını çizdi. Herkesin alanıyla uğraşması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, STK’ların bu manadaki önemine vurgu yaptı.

numan_kurtulmus_akademi.jpg

Prof. Dr. Gürbüz Aksoy ve STA Başkanı İsmail Benek,  Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u 1 Ekim’de Kızılcahamam’da Risale Akademi ve AKAV işbirliğiyle düzenlenen “Münazarat Ekseninde Milliyet Fikri ve Demokrasi” konulu konferansa davet etti.

Bu çalışmaların çok önemli ve değerli olduğunu belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, gelmekten mutluluk duyacağını ifade etti.