Said Nursi'nin müsbet hareketi ve ‘xwendin, desthevgirtin’le zorlukları aşabiliriz

Said Nursi'nin müsbet hareketi ve ‘xwendin, desthevgirtin’le zorlukları aşabiliriz

Diyarbakır eski milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, Bediüzzaman Said Nursi'nin müspet hareket kavramı ile zorlukların üstesinden gelineceğini söyledi.

Kürtçe seçmeli derslerin ve üniversitelerdeki Kürdoloji bölümlerinin yaşaması için can suyunun halkın desteği olduğunu söyleyen Kurt, ailelere “Çocuklarınız için Kürtçe dersi tercih edin” çağrısında bulundu.

Bir kısım insanların “sorunlardan beslendiği için var olan her iyiliğe bir sorun kulpu takmaya çalıştığını” belirten Kurt, Rudaw'a yaptığı açıklama şöyle:

“Buna benzer sayın Diyarbakır valimizle ilgili de bir şeyler ürettiler, Milli Eğitimle de. Ben tek tek her birisine sordum, peşine düştüm, konuştum. Asla böyle bir şey yok. Bana formlar gönderildi süreçle ilgili. Biliyorsunuz Diyarbakır Valimiz ‘keremke’ ile Kürtçe ile dengbej ile çok barışık bir insandır. Biraz kıymetini bilmek lazım insanların. Böyle bir açık bulmaya çalışmak, açık üretmek, iftira atmak gibi şeylerden geçip müspet hareket etmeliyiz.

"Müspet hareket kavramını bizim büyük alimimiz, büyük üstadımız Bediüzzaman Saidi Kürdi hazretleri ifade ediyor. Biz müspet hareket ederek yine onun ifade ettiği gibi ‘xwendin, xwendin, desthevgirtin, desthevgirtin’le aşabiliriz bu zorlukları. Buna dikkat ederek müspet bir yol izlersek bunlar daha kolay aşılır diye düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum