Said Nursi'nin mezar sırrını ifşa etmiş!

Said Nursi'nin mezar sırrını ifşa etmiş!

'Ulusalcı ilahiyatçı' haberimizi kopyaladı yeni diye piyasaya sundu

Risale Haber-Haber Merkezi

Daha çok Halk tv, Sözcü ve Odatv gibi ulusalcı yayın organlarında kendine yer bulan İlahiyatçı yazar Nazif Ay, Said Nursi'nin mezar yerini "ifşa ettiğini" ileri sürdü. Ama bu ifşasının tek kaynağı Ömer Özcan'ın Risale Haber'de yayınlanan Mustafa Pestil röportajı. 

Söz konusu röportaj ilk defa 2011 yılında Risale Haber'de yayınlandı. Mustafa Pestil'in vefatı nedeniyle 2014 yılında tekrar yayınlandı. 2016 yılında ise Ömer Özcan'ın benzer bir çalışmasında yine yer aldı. 

Said Nursi’nin mezar vasiyetinin müddetini sona erdirdim!

Önemli kısımlarını kopyala-yapıştırla yayınlayan Nazif Ay, yeni bir keşif yapmış gibi davranmaktan geri durmadı ve aynen şöyle yazdı: "Said Nursi’nin “Mezarımı birkaç kişi bilsin!” vasiyetinin müddeti, bu yazım, daha doğrusu ifşa edişimle son bulmuştur."

Hiç gündemde yokken Said Nursi'nin mezar yeri hakkında yazı yazan Nazif Ay, anlaşılan Risale Haber'de yayınlanan haberi yeni gördü. Haberi okuyan Ay, çok gizli bir sırrı ifşa etmişçesine sevindi. Sevindi ama Nur talebelerini tanımadığı için sevinci kursağında kalacak.

Herkesi kendi gibi zannediyor

Ay'a göre, Nurcular kendi yazısını okuyunca hemen Said Nursi için bir türbe yapacaklar. Halbuki Nur talebeleri Mustafa Pestil'in sözlerini hem Ömer Özcan'ın Ağabeyler Anlatıyor kitaplarından hem de Risale Haber'de çıkan haberden biliyor. Yani Nazif Ay'ın yeni öğrendiği bilgiler Nur talebeleri tarafından yıllardır biliniyor. 

Nazif Ay'ın bilmediği bir şey daha var. Bediüzzaman Hazretleri vefatından önce bile mezarının bilinmeyeceğini bazen açıkça bazen de kapalı şekilde ifade etmişti. Bu nedenle Nur talebeleri -ferdi bir kaç girişim dışında- hiç bir zaman Said Nursi'nin mezarını bulmak gibi bir çalışma içinde olmadılar. Çünkü Bediüzzaman, hayattayken bile kendisiyle görüşmek isteyenleri Risale-i Nur okuyun diyerek geri çeviriyordu. 

Nazif Ay'ın Risale Haber'den kopyaladığı haber şöyle:

214417.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.