Said Nursi, zaaflarına rağmen Menderes'e niye 'İslâm kahramanı' dedi

Said Nursi, zaaflarına rağmen Menderes'e niye 'İslâm kahramanı' dedi

Bediüzzaman Said Nursi, bazı zaaflarına ve kişisel birtakım hatalarına rağmen Menderes'e...

Risale Haber-Haber Merkezi

Yavuz Bahadıroğlu, Bediüzzaman Said Nursi'nin bazı zaaflarına ve kişisel birtakım hatalarına rağmen, Adnan Menderes'i “İslâm kahramanı” olarak selâmladığını söyledi.

Yeni Akit'teki yazısında 7 Ocak 2016'nın Demokrat Parti’nin 70. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Bahadıroğlu, Menderes'in ezanı tekrar minarelerle buluşturduğunu ifade etti. Bahadıroğlu, "Adnan Menderes, tüm ömrünü dini hizmetlere vakfeden ve hayata salt “din” perspektifinden bakan Bediüzzaman Said Nursi tarafından, başka bazı zaaflarına ve kişisel birtakım hatalarına rağmen, “İslâm kahramanı” olarak selâmlanmıştır. “Menderes bir din kahramanıdır. Dine büyük hizmetleri olmuş ve olacaktır. Fakat Adnan Bey arzu ettiği hizmetinin semeresini göremeyecektir” dedi.

İSMET İNÖNÜ BEDİÜZZAMAN'DAN ÇOK RAHATSIZDI

Menderes’in inanca hizmetleriyle, Bediüzzaman gibi, inancını varlık sebebi yapan isimlere hürmetle yaklaşımının CHP lideri İsmet İnönü’yü çok rahatsız ettiğini vurgulayan Bahadıroğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

"Başbakan Menderes’i “mürtecileri himaye” etmekle, hatta bizzat “irtica” ile suçlamıştır. Bu cümleden olarak Bediüzzaman’ın Ankara ziyareti bile muhalif yayın organlarında çok sert eleştirilere sebep olmuştur. Hatta İnönü, buna dayanarak Meclis kürsüsünden Menderes’i tehdit etmiştir:

“Siz şeriatı hortlatıyorsunuz! İrticayı hortlatıyorsunuz! Bediüzzaman’ı gezdiriyorsunuz...” 

İnönü’nün “irtica” algısı o kadar geniş kapsamlıydı ki, Bediüzzaman’ın bir yerden bir yere gitmesini bile “suç” sayıyordu! Belli ki, dindarların neredeyse nefes almasını bile yasaklayan eski dönemi sürdürmeye çalışıyordu (hâlâ da aynı zihniyette olanlar var). 

Menderes ise suçlamalara şu cevabı verecekti:

“Allah aşkına, Paşa niçin bu kadar dinden, dindarlardan rahatsız oluyor? Öleceğini bilmiyor mu? Şimdiye kadar kendisine ne zararları dokunmuştur? Bütün hayatını dine vakfetmiş bir pir-i faniden (Bediüzzaman) ne istiyor? Niçin eziyetinden hoşlanıyor, niçin meşakkat çekmesinden hoşlanıyor, niye bu kadar dine ve dindarlara karşıdır, anlayamıyorum?” 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum