Said Nursi ve İmam-ı Rabbani mukayesesi ile doktora yaptı

Said Nursi ve İmam-ı Rabbani mukayesesi ile doktora yaptı

Doktora tezinin ilk bölümü, İslamî düşünceyi genel hatlarıyla ele alıyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Hindistan’da bulunan Jawaharlal Nehru Üniversitesinde doktora yapan Afsal VV, "Hindistan ve Türkiye’de İslamî Düşünce: İmam-ı Rabbani ve Bediüzzaman Said Nursi’nin Karşılaştırmalı Analizi" adlı doktora tezini tamamladı.

Doktora tezinin ilk bölümü, İslamî düşünceyi genel hatlarıyla ele alıyor. İkinci bölümün başlığı, Müslüman Ortaçağ Hindistan’ı: Maneviyatın Vatanı. Üçüncü bölüm, Osmanlı’dan Modern Türkiye’ye geçiş sürecini anlatıyor. Dördüncü bölüm, İmam-ı Rabbani ve sosyo-tarihsel şartları ele alıyor. Beşinci bölüm, Said Nursi’nin hayatına ve fikirlerine odaklanıyor. Böylece, tezin esas odak noktasının anlaşılması için gerekli alt yapı tamamlanmış oluyor. Ardından, son bölümde ise İmam-ı Rabbani ve Said Nursi mukayesesi yapılıyor.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın haberinde göre Afsal VV, 2012 ve 2015 yıllarında yapılan 4. ve 7. Genç Akademisyenler konferanslarına iştirak etmiş ve konferanslar ile vakıfta yaptığı görüşmelerin tezinin şekillenmesine büyük katkılar yaptığını önsözde belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.