Said Nursi, Risale-i Nur'daki resmine itiraz etti: Bu ben değilim!

Said Nursi, Risale-i Nur'daki resmine itiraz etti: Bu ben değilim!

Sosyal medyada Bediüzzaman Said Nursi'ye ait olduğu ileri sürülen bir resim dolaşıyor

İbrahim Bilgi'nin haberi:

Sosyal medyada Bediüzzaman Said Nursi'ye ait olduğu ileri sürülen bir resin yeninden dolaşıma girdi. Söz konusu resmin ısrarla Said Nursi'ye ait olduğunun dillendirildiği paylaşıma itirazlar da geldi.  

Aynı tartışma geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelmişti. Bununla ilgili Bediüzzaman Hazretlerinin merhum talebelerinden Mustafa Cahit Türkmenoğlu ağabey, iddiaya konu olan resimle ilgili açıklamayı yapmış, Bediüzzaman'ın tepkisini şöyle anlatmıştı:

BU BEN DEĞİLİM!

"Tarihçe-i Hayat basılırken (bütün başladığımız kitaplarda olduğu gibi, tüm formaları Üstad Bediüzzaman'a gönderiyorduk) ben bastığımız Tarihçe'nin 1-2 formasını alıp Üstada gittim. Üstada getirdiğim formaları verdim.

Üstad Hazretleri Sofya ateşmiliterliği tarafından verilen pasaporttaki resmine baktı, (resim pala bıyıklı Üstada benzemeyen birisinindi) resmi göstererek 'Bu ben değilim' dedi. Yanlış fotoğraf bastığımızı anlamıştım. Ankara'ya döner dönmez yanlış resmi havi formadaki iki yaprağı yırtıp Üstadın resmi olan kalpaklı fotoğrafı havi yapraklara bastık.

saidnursi_gercek.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
12 Yorum