Said Nursi Kur'an’ı anlamamızı sağladı

Said Nursi Kur'an’ı anlamamızı sağladı

Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman Said Nursi’yi anlattı

Hüseyin Hiçdurmaz'ın haberi:

Bursa'daki Bediüzzaman Haftası'nda bir konferans veren Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman Said Nursi’yi anlattı.

Akgündüz, Bediüzzaman Said Nursi’nin misyonu, vizyonu, Avrupa’daki Hristiyan ve Müslümanlığa bakışı ve insanlık tarihi için yaptığı çalışmalara değindi.
 
Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Osmangazi Salonu’ndaki seminerde Akgündüz, okullarda ve sokakta insanların Bediüzzaman Said Nursi hakkında yanlış bilgiler edindiğini dile getirdi.

bursa_konferans.jpg

Genç neslin yeterince anlamadığı Bediüzzaman Said Nursi’nin ileri görüşleri ile insanlık ve İslam âlemi adına çok önemli bilgiler aktardığını söyleyen Akgündüz, “Bediüzzaman Said Nursi 28 yıl zindanlarda kalmış, sürgünden sürgüne gönderilmiş, bir çok zorluk ile mücadele etmiş, ancak hiçbir zaman düşüncelerinden Allah inancından vazgeçmemiştir” dedi.
 
Said Nursi’nin bir Kur'an-ı Kerim tercümanı olduğunu belirten Akgündüz, “Said Nursi Kuran’ı anlamamızı sağlamıştır. Söyledikleri ve yaptıkları ile her zaman bir önder olmuştur. Bin yıldır Müslümanların çekmiş olduğu zorlukları ve İslam dünyasında yaşanan sorunları anlatarak insanların anlamasını sağlamıştır” şeklinde konuştu.
 
Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Ali Çakmak, Akgündüz’e, Bursa hatırası olarak plaket verdi. Akgündüz’ün konuşmasının ardından Risale-i Nurlar’ın Arapçaya çevirerek Âlem-i İslam’da Bediüzzaman Said Nursi’nin ve Risale-i Nurların tanınması ve anlaşılmasını sağlayan, Kerkük doğumlu İhsan Kasım Salihi’ye Onur ödülü verildi.

www.RisaleHaber.com

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri