Said Nursi kıyamet için tarih verdi mi?

Said Nursi kıyamet için tarih verdi mi?

Badıllı ağabey, Bediüzzaman Said Nursi’nin sürgün yıllarında aniden aklına bir hadis geldiğini hatırlatarak kıyamet iddialarına dair konuşmuştu

Kıyametin kopma tarihi bitmeyen iddiaların başında geliyor. Kahinlerin iddialarını her zaman gündeme getiren medyanın kıyamet merakı da olayın farklı bir boyutu. Medya, kıyamet anına hazırlanmaktan ziyade işin magazin boyutuyla ilgileniyor.

Bediüzzaman Said Nursi’nin merhum talebelerinden Abdülkadir Badıllı ağabey, geçmişte yaşanan tartışmalarda hem kıyamet kehanetlerini hem de Said Nursi'nin konuyla ilgili görüşlerini aktarmıştı.

Kur'an’a, Hadis-i şeriflere imanları olsaydı filan gün kıyamet kopacak demezlerdi

Söylentileri ortaya atanların dikkatleri kendi üzerlerine çekmek istediklerini söyleyen Abdulkadir Badıllı, şöyle konuşmuştu:

"Bence bu konuyu ortaya atanlar tamamen efkarı ammeyi kendi mesleklerine ya da gruplarına celb etmek için ortaya atanlardır. Çünkü hem Kur'an-ı Kerim'de hem de Hadis-i Şerifte 5 gayb ilmi var. Bunlardan birisi kıyametin vaktidir kimse bilemez. Gününü hele saatini hiç kimse söyleyemez. Onun için bunlar kehanet yapıyor kendilerini cezb etmek için yapıyor. Allah'ın ilminde saklı olan bir şeyi böyle umumi gazetelerde basın yoluyla neşretmek tamamen dinsizlerin işi olması lazım. Aksi halde Kur'an’a, Hadis-i şeriflere imanları olsaydı kimse böyle filan gün kıyamet kopacak demezdi.

KIYAMETİN BİRÇOK ALAMETİ ORTAYA ÇIKTI

"Kıyametin alametleri doğrultusunda bazı alametler çıktı. Deccal, güneşin batıdan doğması, yerden dabbetül arzın çıkması gibi büyük alametlerin bazıları çıktı, bazıları çıkmadı. Ama çoğu çıkmış. 10 büyük alamet var onların bazıları çıkmış ama alametlerin ardından hemen kıyamet kopacak diye bir şey yok.

BEDİÜZZAMAN’A GÖRE KIYAMET NE ZAMAN KOPACAK?

Bediüzzaman Said Nursi’nin sürgün yıllarında aniden aklına bir hadis geldiğini söyleyen Abdulkadir Badıllı, Bediüzzaman’nın Risale-i Nur’a neden yazdığını da şöyle anlattı: "5.Şua’da 21 tane hadis ve rivayeti tevil ve tefsir etmiş. Cahil kimseler işte böyle diyor olmadı dememeleri için Üstad Bediüzzaman manalarını izah etmiş. Bediüzzaman’ın Kastamonu sürgününde 1940 ya da 1939'da aniden diyor bir Hadis-i Şerif hatırıma geldi.

"Kıyamet kopuncaya kadar bir taife hak üzerine devam edecektir. Bunun üç cümlesi var bu üç cümlenin cifri ebcedi hesabını sayıyor yüz küsür sene sonra Allahu alem. Demiyorki mutlaka kopacak. Bir işaret olabilir diyor. Bir ima olabilir yoksa muhakkak kesin bir tarihte kıyamet kopacak demiyor. Bediüzzaman Said Nursi aniden kalbime bu Hadisi şerifin gelmesi ile ben diyor bunu kaydettim kusur etmişsem Allah affetsin bu manada bir mektubu var."

Kıyamet ne zaman kopar?

Kıyametin kesin tarihini kimsenin bilemeyeceğini anlatan Badıllı, "mesela kıyamet ne zaman kopar bütün dünya küfre girdiği zaman kopar. Yer yüzünde Allah denildikçe kıyamet kopmaz hadisi şerif var. Yani namaz kılan oruç tutan iman eden bir fert bile bulundukça kıyamet kopmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.