Said Nursi hakkında bilirkişilik yapan Cahit Tanyol: Biz Kemalizm’i anlatıyoruz öğrenci Nurcu oluyor

Said Nursi hakkında bilirkişilik yapan Cahit Tanyol: Biz Kemalizm’i anlatıyoruz öğrenci Nurcu oluyor

Tanyol, "Risale-i Nurların hepsini okuyabildiniz mi?" sorusuna "Okumaz olur muyum, onun hakkında rapor verdim" cevabını vermişti

RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur hakkında mahkemelerde bilirkişi görevinde bulunan akademisyen şair, yazar ve toplumbilimci Prof. Dr. Cahit Tanyol, vefat yıldönümünde sevenleri tarafından anılıyor.

1914'te Gaziantep'te doğan Tanyol 11 Ağustos 2020'de 106 yaşında İstanbul'da vefat etti.

RİSALE-İ NUR HAKKINDA ALEYHTE RAPOR VERMEDİM NURCULAR BERAAT ETTİ

2016 yılında Özge Sena Bigeç'e konuşan Tanyol, "Bediüzzaman’la ilgili bilirkişi olarak çağırdılar. Bediüzzaman’ın Van’da bir yığın talebesini yakalamışlar. Yakalamış, deliğe tıkmışlar. Bir yığın da kitap gönderdiler bize mahkemede. Mahkemede değerlendirmem için bana verdiler. Daha evvel de yapılmış bu. Fakat onda, Fındıkoğlu galiba, aleyhte rapor vermiş. Ben aleyhte vermedim, “Bu dedim, mektep, kendi adı var. Onlar tarikat arıyorlar. Mektep.” dedim. Binaenaleyh bu bakımdan beraat ettiler hepsi" demişti.

Tanyol, "Risale-i Nurların hepsini okuyabildiniz mi?" sorusuna "Okumaz olur muyum, onun hakkında rapor verdim" cevabını vermişti.

ÜNİVERSİTEYE KADAR KEMALİZM’İ DERS VERİYORUZ FAKÜLTEYİ BİTİREN ÖĞRENCİ NURCU OLUYOR

Yine daha önce Necmeddin Şahiner'e konuşan Cahit Tanyol, Kemalizm ve Nurculuk karşılaştırması yapmıştı:

"Araştırmalarına devam et, hatta bu Said Nursi’nin kerametlerini, hakkında söylenilen menkıbeleri de topla. Türk halkı nasıl olup da bunun peşinden gidiyor. Biz devrimleri kanun kuvvetiyle koruyoruz. Said Nursi sırtında bir Kürt hırkasıyla milyonlarca insanı peşine taktı. İşte bu nokta sosyolojik açıdan çok ilginçtir, Sosyolojinin meşgul olduğu bir sahadır. Ben bu akılsız Marksistlere şu Nur Risalelerini bir okuyun diyorum. Onlar tutup benim aleyhimde nümayiş yaptılar. Sonra 1971’de gidip ikişer üçer sene yattılar. Sonra gelip özür dileyip elimi öptüler. Hocam siz haklıymışsınız dediler. İlkokuldan, üniversiteye kadar devrimleri, Kemalizm’i ders veriyoruz, Fakülteyi bitiren öğrenci ya Marksist oluyor veya Nurcu oluyor."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum