Said Nursi hakikat dersini Kur'an'dan almış

Said Nursi hakikat dersini Kur'an'dan almış

Adıyaman'da Bedüzzaman Haftası kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin devamı niteliğinde Mehmet Akar'ın konferansı düzenlendi.

Melih Çaylak ve Soner Ulucan'ın haberi

Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen programı Yeni Asya Vakfı, Adıyaman Kültür ve ilim Vakfı, Sema-Der ve Yeni Nesil Nur Vakfı ortaklaşa düzenledi.

Program Mehmet Güven Hocanın okuduğu Aşr-ı Şerif ten sonra başladı. Daha sonra sahneye çıkan Mehmet Akar ''Bediüzzaman'a göre hizmet anlayışı'' konulu konferansını sundu. Konuşmasının büyük bir bölümünde fedakarlık kavramı üzerinde duran Akar; ''Risale-i Nur hizmetinin bugünlere gelebilmesinde zamanında gösterilen fevkalade fedakarlığın büyük etkisinin olduğunu eğer o fedakarlıklar yapılmasaydı şu bu dava bu noktada olmayacaktı.'' şeklinde konuştu. Konuşmasını Risale-i Nur talebelerinin Risale-i Nurları telif aşamasındaki hizmetleriyle alakalı hatıralarıyla süsleyen Akar ''O fedakarlar her biri bu hizmetin bir yerinde tutmuş ve yaşatmışlardır. Onlar hizmeti hayatlarının tek  gayefsi olarak anlamış  ve böyle hareket etmişlerdir. Tabiki burda fedakarlığın en büyüğün Bediüzzaman Hazretleri göstermiştir. Gözümde ne cennet sevdası ne cehennem korkusu var derken bunu hayatıyla da ispat etmiştir. Üstadın hizmet anlayışı bunun üzerine bina edilmiştir. Bediüzzaman hakikat dersini başta Kur'an dan Peygamberimizden ve sonra da Hz Ali'den almıştır. Üstadı bunlar olanın istikameti şaşırması mümkün değildir. Bunun üzerine çalışmamız lazımdır.'' dedi.

Konuşmasının devamında Bediüzzaman'ın hayatını kısa bir şekilde bazı olayları naklederek, verdiği çarpıcı örneklerle dinleyicinin dikkatinin devamlı canlı kalmasını sağlayan Akar, 'Bediüzzaman bir ibadet aşığıydı bir namaz sevdalısıydı. Onu takip ediyorum diyen bir insanın ibadetlerinde ihmalkarlık namazında aksaklık yapması düşünülemez. Dini hizmetlerimiz de 'lütfen'' yapılmaz. Hizmetlerimizi angarya olarak görmeyelim. Bu hizmetlerde çalıştırılmak dahi Cenab-ı hakk'ın büyük bir lütfudur. '' şeklinde konuştu.
 
Halkın büyük katılımıyla gerçekleşen konferansı,  katılanların büyük bir çoğunluğu ayakta takip etmek zorunda kaldı.Programı takip etmek için gelen birçok kişi  salonda yer olmadığını görünce bu tür programların herkesin istifade edebilmesi için daha büyük salonlarda yapılmasını istedi. Program Yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi

www.RisaleHaber.com

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri