"Sahte içerikli" sağlık raporuna suç duyurusu

"Sahte içerikli" sağlık raporuna suç duyurusu

Tefenni Kaymakamlığı, hasta olmadığı halde çeşitli tarihlerde 118 gün rapor alıp çalışmadan emekliye ayrıldığı iddia edilen hemşire ve raporları veren 8 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tefenni Kaymakamlığı, hasta olmadığı halde 118 gün rapor alıp işe gitmeden emekliye ayrıldığı ileri sürülen hemşire ve raporları veren 8 doktor hakkında soruşturma başlattı.

Tefenni Devlet Hastanesinden nisanda emekli olan hemşire G.E, 15 Aralık 2014'te Yeşilova Devlet Hastanesinden 45 günlük rapor aldı. İnceleme sonucu G.E'nin aynı tarihte ameliyat ve taburcu edildiği belirlendi.

G.E, raporun geçerliliğinin sona ermesinin ardından 9 Mart'ta Tefenni Toplum Sağlığı Merkezinden "lumbago" hastalığı teşhisiyle 10 günlük, sonrasında da aynı süreyle rapor aldı.

30 Mart'ta Tefenni Toplum Sağlığı Merkezinden farklı hastalık gerekçesiyle iki kez onar günlük rapor temin eden emekli hemşire, işe dönüş tarihi 19 Nisan'dan bir gün sonra da Burdur Devlet Hastanesinden "Eski yırtık ve yaralanmaya bağlı menüsküslerde yerleşim bozukluğu" tanısıyla 33 günlük daha rapor aldı.

İncelemede hastaya hiçbir tahlil ve tedavi yapılmadığı anlaşıldı.

8 doktor ve emekli hemşire hakkında suç duyurusu

Bunun üzerine Tefenni Kaymakamlığı, emekli hemşire hakkında "Rapor almayı alışkanlık haline getirdiği ve raporlu olduğu tarihlerde maaşını alarak kamu zararı oluşturduğu", raporları düzenleyen Yeşilova Devlet Hastanesinde görevli doktorlar HK, M.Ö.A. ve G.T, Tefenni Toplum Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimleri A.G ve İ.C.K, Burdur Devlet Hastanesinde görevli doktorlar Ç.K, Ş.T. ve A.A. hakkında da "evrakta sahtecilik" iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

G.E, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nisanda emekli olduğunu belirterek, "Bir süredir rahatsızlıklarım vardı, bu nedenle rapor aldım. Soruşturmadan haberim yok" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.