Sağlığa 2.2 milyar euroluk yatırım

Sağlığa 2.2 milyar euroluk yatırım

Sağlık Bakanlığı'yla "kamu özel sektör işbirliği" modeli kapsamında sözleşme imzalayan Türkerler Holding, Ankara Etlik, İzmir Bayraklı ve Kocaeli'nde sağlık entegre tesisi için yaklaşık 2.2 milyar euroluk bir yatırıma hazırlanıyor.

İtalyan Astaldi işbirliğiyle inşasına başlanan Ankara Etlik, 3 bin 566 yatak kapasitesiyle, dünyanın en büyük sağlık kampüsü olacak. Burası için BRD, IFC, SACE, Unicredit, Karadeniz Kalkınma Bankası ve İş Bankası'ndan 900 milyon euroluk 18 yıl vadeli bir proje finansmanı sağlandı. İzmir ve Kocaeli'nde ise inşaat faaliyetleri sürüyor. 

2019'DA TAMAM 
Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 1.1 milyon metrekare inşaat alanı 3 bin 566 yatak kapasitesiyle, dünyanın en büyük sağlık kampusu olan Etlik Engegre Sağlık Kampusu'nun 2019'da tamamlanacağını söyledi. Türker "2015 yılında başta sağlık olmak üzere, enerji ve gayrimenkul sektörlerindeki yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı ile sözleşmeler imzalayarak Türkiye'nin önemli üç yatırımı Türkerler Holding olarak ortaklarımızla birlikte üstlendik" diye konuştu. Şirket, 20 Mayıs'ta temeli atılan 350 milyon euro yatırım bedeli bulunan bin 180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi'ni Gama Holding ile birlikte gerçekleştiriyor. 

ABD'Lİ GE İLE ORTAK
Kocaeli Şehir Hastanesi'nin 25 yıllık işletme hakkını ellerinde tutan şirket, yine Gama Holding ile birlikte İzmir'de Bayraklı Entegre Sağlık Kampusu'nun inşaatına ise bu yıl başlayacak. Bu kampusün yatak kapasitesi ise 2 bin 60 adet olacak. Yaklaşık 670 milyon euro yatırım bedeli olan Bayraklı Entegre Sağlık Kampusu, 2018'de işletmeye alınacak. Her iki yatırımda da General Electric firması ile yüzde 10'a kadar ortaklık da içeren bir işbirliği söz konusu. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.