Sadakataşı Derneği’nden Vietnam’a Eğitim Merkezi

Sadakataşı Derneği’nden Vietnam’a Eğitim Merkezi

Unutulmuş İslam coğrafyalarından Güney Asya’nın sevimli ülkesi Vietnam’da yaşayan Müslümanlara eğitim desteği verildi.

Risale Haber – Haber Merkezi

4 yılı aşkın bir süredir bölgedeki Müslümanlarla yakından ilgilenen Sadakataşı Derneği bu süreç içerisinde Vietnamlı Müslümanların farklı ihtiyaçlarına çözüm getirmeye gayret ediyor.

90 milyonu aşkın nüfusa sahip olan Vietnam’da sadece 90 bin civarında Müslüman yaşamaktadır. Ülkede azınlık konumunda olan Müslümanların eğitim konusunda ciddi eksiklikleri olduğunu tespit eden dernek, önceki yıl Dini Bilgiler Eğitim Seti Projesi kapsamında tarihte ilk defa Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve İlmihal kitaplarını Vietnam Devleti’nden alınan resmi izinle dağıtımlarını gerçekleştirmişti.

Vietnamlılardan gelen talepler doğrultusunda hem Vietnamlı Müslümanların İslam’ı daha iyi öğrenmeleri hem de Müslüman olmayan Vietnamlıların İslam’ı daha yakından tanımaları amacıyla yine Vietnam Devleti’nin resmi izniyle Sadakataşı Derneği Vietnam diline çevirdiği 6 yeni kitabın dağıtım törenini Vietnam’ın en büyük şehri Ho Chi City’de bulunan İslam Cemiyeti Merkezinde gerçekleştirdi.

Bunun yanında Müslümanların nüfusunun %45’inin yaşadığı Ang Giang City bölgesinin Nhon Hoi kasabasında kız çocuklarına eğitim verecek olan Hz. Aişe Kuran Kursu ve İslam Eğitim Merkezinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

180 kız çocuğunun halihazırda eğitim aldığı eski ve kullanılmaz halde olan ahşap binanın yerine yeni ve modern bir proje organize organize edilerek temeli atılan Eğitim Merkezi 4 ay içerisinde tamamlanacak ve kurban bayramında açılışı gerçekleştirilecek olan proje, bölgenin ilk özel İslami Eğitim Merkezi olma özelliğini taşıyor. 

manset-01-002.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.