Sabuncubeli Tüneli'nin yarıya yakını tamamlandı

Sabuncubeli Tüneli'nin yarıya yakını tamamlandı

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli'nin şantiyesini gezen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, tünel çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Geçmişte temeller atılırdı, o temeller çürürdü, o binalar, o yollar yapılmazdı. Şimdi böyle şeyler söz konusu değil. Türkiye'nin her yeri şantiye gibi" dedi.

İzmir ve Manisa'yı birbirine bağlayacak Sabuncubeli Tüneli'nin şantiyesini ziyaret eden Özdağ, tünel çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
 
Özdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki kenti bağlayan yolun AK Parti iktidarında tamamlanarak duble yol haline getirildiğini ifade ederek, öncesinde çok sayıda kaza ve can kayıpları yaşandığını bildirdi. Tünelin yapımına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde başlandığını hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu:
 
"Koçoğlu ihaleyi almıştı. Ciddi projeleri olan, büyük bir şirketti. İflas ettiler. Bu nedenle tünel yapımında gecikme oluştu. Tekrar ihaleye çıkıldı. Kalyon İnşaat devam ettiriyor. Geçmişte temeller atılırdı, o temeller çürürdü, o binalar, o yollar yapılmazdı. Şimdi böyle şeyler söz konusu değil. Türkiye'de ciddi tüneller kazılıyor, İstanbul-İzmir otoyolu yapılıyor, hızlı tren çalışmaları sürüyor. Türkiye'nin her yeri şantiye gibi. Bütün sıkıntılarımıza rağmen... Bir yandan terör belasına rağmen, bir diğer yandan zaman zamanki kaoslara rağmen. İşte Suriye'deki iş savaş nedeniyle Rusya'nın buraya müdahale etmesi nedeniyle bizim de ister istemez ekonomik sıkıntılarımız meydana geliyor. Ama onlara rağmen yatırımlar hızlı şekilde devam ediyor."
 
Özdağ, tünelin zaman ve para kaybını önleyeceğini, can kayıplarının önüne geçeceğini sözlerine ekledi.
 
Yarıya yakını tamamlandı
 
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, 580 rakımından geçen İzmir - Manisa yolunun Sabuncubeli bölümünde, 14 viraj bulunduğuna, eğimin ise üst limit olarak kabul edilen yüzde 9,5 seviyesinde olduğuna dikkati çekti.
 
Günde ortalama 32 bin araç geçen yolda 4 bin 70 metre uzunluğunda çift tüpten oluşan tünelin yapımının devam ettiğini ifade eden Uraloğlu, "Zemin olarak Türkiye'nin zor tünel çalışmalarından birini yapıyoruz. 24 esasıyla çalışıyoruz. Toplamda yüzde 48,5 gerçekleşme sağlandı. Tünelde yapılacak kazı 564 bin metreküp. 30 bin kamyon hafriyat taşıyacağız. 37 teknik personel var. 438 işçi var. 2016 yılı sonunda yüzde 75'lik gerçekleşmeye ulaşacağız. Hedefimiz 2017 yılının sonunda tüneli trafiğe açmak" diye konuştu.
 
(AA)
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.