Saatler bu yıl geri alınacak mı? Türkiye kış saatine ne zaman geçecek?

Saatler bu yıl geri alınacak mı? Türkiye kış saatine ne zaman geçecek?

Türkiye 2016 yılından beri kış saati uygulamasını terk ederek kalıcı yaz saati uygulamasını belirledi. Enerji tasarrufu amaçlı yapılan bu hamle pek çok tartışmayı beraberinde getirdi. Peki 2018'de saatler geri alınacak mı?

2016 yılında alınan şok bir karar ile o yıl saatlerin geri alınmayacağı açıklanmıştı. Pek çok ülkede sonbahardan itibaren güneş ışığından faydalanmak için 'kış saati uygulaması' başlıyor. Türkiye 2 yıldır yaz saatinde kalmıştı. Peki bu yıl saatler geri alınacak mı? Alınacaksa saatler ne zaman geri alınacak?

2 yıldır kullandığımız sabit saat uygulaması beraberinde enerji tasarrufunu getirmişti. Fakat sabahın erken saatlerinde işe veya okula gidecek olanlar bu uygulamadan muzdarip oldu. Nedeni ise sabah saatlerinin henüz karanlık olmasıydı. Pek çok kişi bunun sağlık ve güvenlik açısından uygun olmadığını düşünüyor.

2018'de saatler geri alınacak mı?

Geçtiğimiz yıl sabit saat uygulaması alınan bir karar ile bozulsa da, 1 yıl daha yaz saatinde kalma uygulaması devam etmişti. 2018 yılında saatler geri alınacak. İşte konu ile ilgili karar;

am7bm_1537365766_8369-001.jpg

Saatler ne zaman geri alınacak?

Eğer bakanlık veya meclis yeni bir karar almazsa bu yıl kış saati uygulaması 2 yıllık aradan sonra yeniden uygulanacak. Aksi bir gelişme olmazsa 28 Ekim 21018 Pazar günü sabah saat 04.00'da saatler bir saat geri alınacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.