Rusya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi büyüyor

Rusya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi büyüyor

2014 yılının aralık ayıda Türkiye’yi ziyaret eden Rusya devlet başkanı Vladimir Putin’in ardından ivme kazanan ticari ilişkilere bir yenisi daha ekleniyor.

Leningrad bölge Vali Yardımcısı Dmitriy Yalov ve beraberindeki heyet, ilk defa Türk iş dünyasıyla yatırım fırsatları için buluşacak. 2 Haziran Ankara ve 3 Haziran’da İstanbul’da yapılacak olan toplantıya İlaç. İnşaat, otomotiv ve gemi yapımı gibi sektörlerden 80 Firma temsilcisi katılıyor. 

Leningrad Bölgesi Heyeti Türkiye'yi ziyaret edecek

“Tıbbi ve Eczacılık Sanayi, Işınım Teknolojileri Kuzeybatı Kümesi” Kar Amacı Gütmeyen Ortaklık girişimiyle Leningrad Bölgesi Heyeti, 2-3 Haziran 2015 tarihlerinde Türkiye Cumhuriyeti’ne resmi bir ziyarette bulunacaktır. 

Ekonomik Gelişme ve Yatırım Faaliyetleri Komite Başkanı olan Leningrad Bölge Vali yardımcısı Dmitriy Yalov başkanlığındaki Heyette, Leningrad bölgesel yönetimi, ticari olmayan ortaklıklar ve iş dünyasından temsilciler yer alıyor.

Ziyaret kapsamında, Leningrad bölgesi ve Tıbbi ve Eczacılık Sanayi, Işınım Teknolojileri Kümesinde yatırım potansiyelinin tanıtımı yapılacaktır. Türk iş dünyası temsilcileri, resmi heyet üyelerinden elverişli yatırım ortamı, yatırımcılara yönelik devlet destek ölçütleri, kümelenme politikası hakkında kapsamlı bilgi alma imkânına sahip olacaklardır. 

Ziyaret programı kapsamında, Leningrad Bölge Vali yardımcısı Dmitriy Yalov ve Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı yönetimi arasında bir toplantının düzenlenmesi; “Leningrad Bölgesi Ekonomik Kalkınma Ajansı” Devlet Kamu Kurumu ile Ankara Sanayi Odası, İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Komitesi arasında anlaşmaların imzalanması; Ankara “Sincan” ve İstanbul “İkitelli” Organize Sanayi Bölgelerinin ziyaret edilmesi; Uluslararası Eczacılık Fuarı “CPhI Istanbul 2015” alanında önde gelen Türk ilaç şirketleri ile görüşme ve toplantıların yapılması öngörülmektedir.

Resmi ziyaret kapsamında Rus-Türk bölgesel işbirliğinin geliştirilmesini ve güçlendirilmesini, işletmeye yönelik işbirliğinin kurulmasını ve özellikle tıp ve eczacılık sanayi alanında potansiyel iş ortaklarını bulmayı hedeflemektedir.

Zem Expert firması toplantıya Türk iş dünyasından 80 şirketin davet edildiğini, programı takip etmek üzere yerel ve ulusal basına da davet gönderildiğini ifade etti.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.