Ruslar İslam’la tanışıyor

Ruslar İslam’la tanışıyor

Kültür Bakanlığı’nın araştırmasına göre son yıllarda yaklaşık 100 bin Türk vatandaşı, Rus vatandaşlarıyla evlilik yaptı. Bu evliliklerin özellikle Hristiyan Rus kadınların Müslüman olmasını sağladığı ortaya çıktı.

Kültür Bakanlığı’nın araştırmasına göre son yıllarda Türklerle Ruslar arasındaki evlenme oranı çok arttı. Bakanlık yetkilileri, “Şu anda Rusya’da yaklaşık 100 binin üzerinde Türk-Rus evliliği gerçekleşti. Bu evliliklerden çoğunda Rus eşler İslam’ı tercih ediyor. Bu evliliklerin sonuçları iki ülke ilişkileri açısından kendisini önümüzdeki 15 yıl içerisinde daha da belirgin hale getirecek” ifadesini kullandılar.

RUSYA’DA KAÇ MİLYON MÜSLÜMAN VAR?

Mevcut evliliklerden dolayı Rusya’da İslamiyet giderek yaygınlaşmakta. Her aile birleşiminde evlilikler sonucu Türkler, eşlerinin Müslüman olmasına da vesile oluyor. Rusya’da Müslüman sayısı 25 milyonu geçti. 
Yakın bir tarihte yeni evliliklerle birlikte bu sayı daha da yükselecek. Şu anda Rusya’da birçok İslami dernek faaliyet gösteriyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türklere farklı bir yakınlık gösterdiğini belirten Kültür Bakanlığı yetkilileri, “Rusya Devlet Başkanı Putin’in Müslümanlarla olan ilişkileri çok iyi. Hiçbir zaman Rusya’da İslam veya din karşıtı bir söylem veya eylem olmadı. Rus hükümeti, Müslümanları ve Türkleri kendi vatandaşı gibi görüyor” açıklamasında bulundu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.