Ruşen Çakır: Tek parti yönetimi bile cemaat ve tarikatları yok edemedi!

Ruşen Çakır: Tek parti yönetimi bile cemaat ve tarikatları yok edemedi!

Gazeteci Ruşen Çakır, belli grupların cemaat ve tarikatların kapatılmasını istemelerini eleştirdi. Bunun mümkün olmadığına dikkat çeken Çakır, tam tersine cemaatlerin açılması gerektiğini söyledi

Çakır, medyascope'daki yazısında, “Cemaatler kapatılsın” diyenler aslında Türkiye’de cemaatlere yer olmaması gerektiğini düşünüyorlar fakat böyle bir şeyin gerçekleşmesi mümkün değil" dedi.

"Kapatma yolundaki devlet eliyle yapılabilecek uygulamalar bu yapılara belli ölçülerde zarar verebilse de asla yok edemez" diyen Çakır, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bu amaca tek parti yönetiminde bile ulaşılabilmiş değil. Çıkartılan bütün yasaklar cemaatlerin görünürlüğünü engellese de yeraltında faaliyet göstermelerinin önü alınamadı. Hatta “yeraltı” birçok yeni cemaatin ortaya çıkmasına, varolanların da serpilip gelişmesine elverişli bir zemin oldu.

"Bugün onları tekrar yeraltına itmekle -ki bunun çok mümkün olduğunu düşünmüyorum- de cemaatleri başta biraz sarsmakla birlikte duruma adapte olanların hızla büyüyüp daha etkili olacağını varsayabiliriz. Tıpkı İslami hareketin kökünü kurutma iddiasındaki 28 Şubat müdahalesinden beş yıl sonra AKP’nin tek başına iktidara gelip 20 yıl ülkeyi yönetmesi gibi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum