Ruşen Çakır: Said Nursi konusunda aynı görüşteyim ve Allah'a şükür solcuyum!

Ruşen Çakır: Said Nursi konusunda aynı görüşteyim ve Allah'a şükür solcuyum!

"Bazı 'ilerici' tetikçiler beni karalamaya çalışıyormuş..."

Risale Haber-Haber Merkezi

Gazeteci-yazar Ruşen Çakır, Bediüzzaman Said Nursi hakkında yıllar önce yazdığı bir yazıdan dolayı "ilerici' tetikçilerin" kendisini karalamaya çalıştığını söyledi.

Sosyal medya hesabından tarihi net olarak belirlenemeyen bir gazete küpürünü paylaşan Çakır, "Bazı 'ilerici' tetikçiler şununla beni karalamaya çalışıyormuş. Tabii ki Said Nursi konusunda aynı görüşteyim ve Allah'a şükür solcuyum!" dedi.

Cumhuriyet tarihinde en önemli düşünce ve eylem adamıdır

rusen_cakir_kupur.jpgÇakır'ın küpürde Said Nursi ile ilgili yer alan ifadeleri şöyle:

"Benim görüşüme göre Said Nursi Türkiye'de yüzyıl içerisinde özellikle cumhuriyet tarihinde en önemli düşünce ve eylem adamıdır. Sadece düşünce olarak değil düşündüklerini hayat geçirmede de çaba göstermiştir. Onun Türkiye'de tam olarak tanındığını sanmıyorum. Üzerinde önyargılar -her türlü ön yargı- var.

Halbuki hayatını birazcık yakından inceleme fırsatı bulanlar onun çok renkli bir kişiliğe ve muazzam bir özgürlük tutkunu kişiliğe sahip olduğunu görüyorlar. Ben öyle gözlemledim şahsen. Bu yönü özellikle geri plana itiliyor. Sonra da onun İslami yorumu geliştirdiği Risalelerinin çevresindeki halkaya, talebelerine aktardığı İslam yorumlaması bence çok ilginç. Şöyle ki artık pozitif bilimlerle İslam öğretisinin çelişmediği düşüncesini çok ilginç buluyorum. Bir anlamda pozitivizme yaklaşıyor gibi ama bir anlamda...

Çok ilginç olan görüşlerinin Türkiye'de bir çığır açtığını düşünüyorum. Bu doğru olur yanlış olur hiç önemli değil. Önemli olan bunun yeni bir düşünce biçimini geliştirmesi ve bu düşünceyi aynı zamanda toplumsallaştırmayı bilmesi. Belki de Said Nursi'yi en önemli kılan, düşüncesini harekete dönüştürebilmesidir. 

Muhbirliğe ve tetikçiliğe gerek yok!

Çakır, bir sonraki mesajında ise sol ve islam hakkında yazdığı seri yazının linkini vererek şunları yazdı: "Öyle zehir hafiyeliğe, muhbirliğe ve tetikçiliğe gerek yok. Sol ve İslam konusundaki görüşlerim bir tık uzakta."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum