Rus Patrik: İŞİD'in İslam'la hiç bir ilgisi yok

Rus Patrik: İŞİD'in İslam'la hiç bir ilgisi yok

IŞİD, kesinlikle din dışı bir olgudur

Rus Ortodoks Kilisesi'nin lideri Patrik Kirill, IŞİD teröristlerinin örgütlerini, şiddet ve diğer dinlere mensup insanların var olma hakkını elinden alma temelinde kurduğunu, bu yüzden örgütün İslam'la hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Gençlerle buluşan Patrik Kirill, "İslam'ın doğasında dini kimliklerine göre diğer insanları, özellikle de Hıristiyanları, İncil'i temel dini metin olarak kabul edenleri öldürme yok. Yahudiler de buna dahil. IŞİD, kesinlikle din dışı bir olgudur" dedi.

IŞİD'in silahlı mücadelenin cennet kapılarını açtığını iddia ettiğini, bazı insanların, özellikle de cahillerin buna kandığını belirten Rus Ortodoks Hıristiyanlarının lideri, "Dini motivasyondan beslenen aşırılık, her zaman insanların cahilliğinden yararlanır. Şu anda Ortadoğu'da yaşananlar, dini faktörün en çirkin amaçlar için kullanılmasının korkunç bir örneğidir" yorumunda bulundu.

Mevcut durumu değiştirmenin en iyi yolunun, okullarda din temellerinin öğretilmesi olduğunu savunan Patrik Kirill, "Din propagandası için değil, ancak dinin ne olduğu konusunda çocuğa fikir vermek için" dedi.

Ortodoks köktendinciliğinin de tehdit taşıdığını belirten Patrik Kirill, "Ortodoks dini uğruna insanları iç savaşa iten aşırılık yanlıları engellenmeli. Müslümanlara karşı korunma ihtiyacından bahsedenler var" ifadelerini kullandı.

Rus Ortodoks Kilisesi lideri, "Kilisenin ve dini örgütlerin görevi, siyasi güçlerin insanları güya din namına ağır suçları işlemeye itmek için imanı ve dini alet etmesine engel olacak şekilde insanları dini gelenekler içinde eğitmektir" dedi.

Sputniknews

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.