Rus öğretmen İstanbul'daki ezandan etkilendi Müslüman oldu

Rus öğretmen İstanbul'daki ezandan etkilendi Müslüman oldu

Rus vatandaşı Tatiana, düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Üç yıl önce geldiği İstanbul'da Sultan Ahmet meydanında gezerken dinlediği ezandan çok etkilendiğini ve İslam dinini araştırmaya başladığını, araştırmalarının sonucunda Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Tatiana, “Buradaki arkadaşlarımdan ve kitaplardan İslam dinini öğrendim. Üç yıldır İslam dinini araştırıyordum, Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde İslamiyet'i isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan seçtim, çok mutluyum.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Rusya’da yaşayan Tatiana, Kapadokya gezisi için arkadaşları ile birlikte geldiği Nevşehir’de, İl Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediğini beyan etti.

Kendi arzusu ile Müslüman olmaya karar veren Hıristiyan Rus vatandaşı Tatiana için Nevşehir İl Müftülüğünde “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Kur’an-ı kerim tilavetiyle başlayan merasimde, Tatiana'ya İslam dini hakkında özet bilgiler veren İl Müftüsü Yakup Öztürk, “İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak” olduğunu belirtti.

İhlas Suresi’nin mealini okuyup açıklayan İl Müftüsü Öztürk, “ikinci önemli esasın Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek” olduğunu söyledi.

Müftü Öztürk’ün imanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını kısaca anlatıp, Kelime-i Şehadet getirerek anlamını açıklamasının ardından Tatiana Kelime-i Şehadet getirdi.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum