Roman kadınlar umreye uğurlandı

Roman kadınlar umreye uğurlandı

Zonguldak İl Müftülüğünce yürütülen sosyal proje çerçevesinde, Kur'an kursuna katılan 18-50 yaşlarındaki 19 Roman kadın umreye uğurlandı.

Vali Ali Kaban, İl Müftülüğünün düzenlediği Kur'an kursuna katılan Roman kadınların umreye gitme isteğinin iletilmesi üzerine, konuyla ilgili çalışma başlatmıştı. Bu kapsamda Roman kadınların umreye uğurlanması öncesinde, Acılık Hz. Ali Camisi'nde dualar edilip, ilahiler okundu.

Zonguldak İl Müftüsü Mürsel Öztürk, yaptığı konuşmada, umre yolculuğunun insanları zenginleştireceğini söyledi.

Kutsal topraklara özlemin bitmediğini ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

''Allah, özleyenlere de umreye gitmeyi nasip etsin. Kaderde bir çağrı varsa kutsal topraklara gidiliyor. Bu gidişin hakkını orada vermenizi bekliyorum. Orada bütün ümmete dua edeceğiz. Gidişimizle dönüşümüz mutlaka farklı olacak. Manevi zenginliklerle, ahlaki güzelliklerle döneceğiz. O zaman oranın hakkını vermiş oluruz. Gideceğimiz yerler aslında taştan ibaret. Maddi ve dünyevi olarak hiçbir şey görmeyeceksiniz. Ama manevi bir zenginliğe gidiyoruz. Bu gidişe vesile olanlara teşekkür ediyorum.''

Umreye giden Emine Kocasoy, rüyalarında gördüğü kutsal toprakları ziyaret edecek olmanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Eşi Hayriye Sarı'yı kutsal topraklara gönderen Metin Sarı ise yoğun duygular yaşadığını belirterek, ''Ben de de gitmeyi çok istiyordum. Eşimi büyük mutluluk ve hazla gönderiyorum. Bu imkanı tanıyanlardan Allah razı olsun'' dedi.

Hatıra fotoğrafı çektiren Roman kadınların yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Muhabir: Gökhan Yılmaz

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.