Risale-i Nur dünyanın her yerine neden yayıldı?

Risale-i Nur dünyanın her yerine neden yayıldı?

"Risale-i Nur perspektifinde: İnsan, Toplum ve Din" adlı uluslararası konferans gerçekleştirildi

Risale Haber-Haber Merkezi

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ev sahipliğinde Bangladeş Dhaka Üniversitesi Rektörünün, akademisyenlerinin ve Türkiye akademisyenlerinin katılımlarıyla "Risale-i Nur perspektifinde: İnsan, Toplum ve Din" adlı uluslararası konferans gerçekleştirildi.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın Vefa’daki merkez binasında yapılan konferansa yurtiçinden ve yurtdışından gelen dinleyici kitlesi de katıldı. Konferansın ilk oturumu  Dhaka Üniversitesi’nin Rektörü Prof.Dr. Muhammed Akhtaruzzaman’ın konuşması ile başladı. 

Tereddüte ve ümitsizliğe kapılan Müslümanlar...

İslam Tarihi alanında uzman bir akademisyen olarak, konuşmasında 19. yüzyılın sonunda ve 20. yüzyılda meydana gelen büyük sosyal, ideolojik ve siyasi değişimlerden bahsetti. Ayrıca Bediüzzaman Said Nursi’nin bu büyük değişimler ve olaylar içerisinde tereddüte ve ümitsizliğe kapılan Müslümanların imanlarını kurtarmak ve İslam toplumlarının barış, emniyet ve huzur içinde yaşamalarını temin etmek için yaptığı çalışmalara değindi ve mücadelesinin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Vakfın kurucularından ve mütevelli heyet üyelerinden Prof. Dr. Faris Kaya ise konuşmasında "Üstad Said Nursi’nin acz, fakr, şefkat ve tefekkür gibi hizmet metodunda öne çıkan temel değerler" hakkında konuştu. Ayrıca kürsüye gelen vakfın Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Fırıncı Ağabey de katılımcılara "Hoş Geldiniz" dedikten sonra uzak diyarlardan gelip bu konferansa iştiraklerinden dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ve teşekkür ettiğini ifade etti.

Ardından Risale-i Nur eserlerini İngilizceye çeviren Şükran Vahide, katılımcılara yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

Risale-i Nur dünyanın her yerine neden yayıldı?

Risale-i Nur’un Arapça Mütercimi İhsan Kasım Salihi ise Risale-i Nur’ları tüm dünyaya intişar etmesinin sebebini katılımcılara şu sözlerle açıkladı: "Bediüzzaman'ın söyledikleri, Risale-i Nur'lar neden Bangladeş'te ve dünyanın her yerine yayıldı? Çünkü Bediüzzaman'ın söyledikleri kendinden değil, Kur’an'dan geliyor. Kur’an herkese hitap ettiği için Kur’an'dan süzülen bu eserler de dünyanın her tarafında okunuyor."

Bir çok sayıda İngilizce ve Arapça tebliğin sunulduğu konferans, üçer oturum halinde iki ayrı salonda icra edildi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum