Resulullahla sohbet

Çok sıkıldım, bunaldım ya Resulullah.. Kapına geldim seninle konuşmak istiyorum. Geçenlerde Camiüs-Sağırdaki dost halkandan bana üç defa şöyle seslenmiştin:
Başınıza öyle bir zman gelecek ki şu üç şeyden daha değerli bir şey olmayacak; Helal para, Cana yakın bir din kardeşi, uygulanan bir sünnet (CS, 1080)

Dört şey vardır ki, onlar sende olduktan sonra dünyadan elde etmediğin şeyler sebebiyle gam yeme. Bunlar doğru söz, emaneti korumak, güzel ahlak ve helal yemektir. (CS,263)

Cebrail bana her geldiğinde şu iki duayı yapmamı emrederdi;
“Allah’ım beni helal ile rızıklandır ve salih işlerde çalıştır.” (CS,1478)

Biliyorsun ancak sıkılıp bunaldığımda senin o manevi  dost halkanın hadis-i şerifler olduğunu anlayıp koşabiliyorum. Ya Resulullah nedendir bilmiyorum sırtımı Ravza-i mutahharana yönümü Kabe’ya dönerek namaz kıldığımı hayal etmek istiyorum. Bazen nefsimin şeytanla olan dostluğundan öyle bunalıyorum ki. O dostluğu bozmanın  yolu seninle aramdaki sevgi bağını  kuvvetlendirmeden geçtiğini biliyorum. Bu sevgi bağının kuvvetlendirmenin iksiri senin sünnet-i seniyyen olduğunu biliyorum.

Evet sen Kur’an ahlakı üzeresin ve sünnet-i seniyyen buram buram Kur’an ahlakı kokuyor.  Ve bu misk kokusuyla hem hal olanlar misk-i amber gibi kokar ve Cenab-ı Hakkın sevdiği şekle girer. Sana salatu selam ediyorum. Ebedi bir dilim olmasını ve daima “Allahümme Salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina mehammed bi adedi zerratil kainat mürekkebetiha ebeden ve daimen” desin istiyorum. 

Resulullah (asm) ne olursun bana şefaatçi olda bu isteğim gerçekleşsin. Kabre girdiğimde hesaba çekildiğimde, sırattan geçerken, mizanda ve Cemallulahı görmek için bu söz dilimin vird-i zebanı olsun.

Evet, sahabilerin gibi anam babam sana feda olsun ya Resulullah diyemedim, Ebu Bekir gibi tüm varlığımla senin hizmetine koşamadım ama aile fertlerime senin ve Allah’ın sevgisini gücümün yettiğince anlatmaya çalışıyorum. Zeynebimin senden getirdiği selam o kadar kıymetli ki  İnşallah sahabilerinin “anam babam sana feda olsun Ya Resulullah” sözü gibi olur. Amin. Ya resulullah Zeynebim’e kim bilir ne kadar güzel göründün ki seni tercih etti ve kısa yoldan ahiret alemine gitti. Kızıma aferin diyorum ve ona layık anne olmaya çalışıyorum. Ne olursun yardım et bana Ya Resulullah.

Her insan “Abdullah”tır ama gerçek Abdullah olmaya çalışanlardan Fatma.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum