Resmi rezerv varlıkları 120,7 milyar dolar

Resmi rezerv varlıkları 120,7 milyar dolar

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Mayıs ayı verilerine göre resmi rezerv varlıkları, bir önceki aya göre yüzde 1,8 azalarak 120,7 milyar dolar olarak gerçekleşti

Bu dönemde alt kalemler itibariyle döviz varlıkları bir önceki aya göre yüzde 2,1 azalarak 99,8 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları ise yüzde 0,5 azalarak 19,3 milyar dolar oldu.

Vadesine 1 yıl veya daha az kalmış Merkezi Yönetim ve Merkez Bankası’nın önceden belirlenmiş döviz yükümlülükleri (döviz kredileri, menkul kıymetler, Kredi Mektuplu Döviz Tevdiat Hesapları-KMDTH) bir önceki aya göre yüzde 1,7 azalarak 8,1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Söz konusu anapara yükümlülüklerinin 330 milyon doları bir ay vadeli, 1,2 milyar doları 2-3 ay vadeli, 6,6 milyar doları 4-12 ay vadeli oldu. 

Şarta bağlı döviz yükümlülükleri, 1 yıl içinde ödenecek Hazine garantili dış borçlar ile diğer yükümlülüklerden (kalan vadesi bir yıldan uzun KMDTH, bankacılık sektörünün döviz ve altın cinsinden zorunlu karşılıkları ve akreditifler) oluştu. Söz konusu yükümlülükler bir önceki aya göre yüzde 1,4 azalarak 76,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.