Rami gıda pazarında Ramazan hareketliliği

Rami gıda pazarında Ramazan hareketliliği

Rami Kuru Gıda Hali’nde Ramazan hareketliliği başladı. 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala vatandaşlar Rami’ye akın etti.

Rami Kuru Gıda Hali’nde Ramazan hareketliliği başladı. 11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala vatandaşlar Rami’ye akın etti. Pazara gelen vatandaşlar, ihtiyaç duydukları ürünleri daha uygun fiyata alamaya çalışıyor.

Rami toptan gıda pazarında Ramazan bereketi yaşanıyor. Kimi vatandaşlar perakende alışveriş yaparken, kimi dükkan sahibi vatandaşlar ise toptan alışveriş yaptı. Pazarda hem esnafın hem de vatandaşın yüzü güldü. Pazar esnafı Ramazan’a sayılı günler kala yaşanan satışlarından memnun. Vatandaşlar ise daha uygun fiyata ürün alma imkanı yakaladıklarını belirtti. 

Esnaflardan Koray Laçin, Ramazan öncesinde fiyatlarda artış olmadığını ve satışların olumsuz etkilenmemesi için esnafın zam yapmaya yanaşmadığını söyledi. Mehmet Yılmaz ise satışların durgun olduğunu belirterek, "Çeşit çok, iş yok." diye dert yandı.

PASTIRMA 75 LİRA

Gıda üzerinde iş yapan esnaflardan Koray Laçin, "Fiyatlarda hiçbir şekilde artış yok. Özellikle bazı fiyatlarda geri geldi. Açıkçası Ramazan diye kimse de fiyatlarda zam yapmak istemedi. Çünkü satışı olumsuz etkilemek istemiyor. Ama işler güzel çok şükür herkesin. Dışarıda olan müşteriler geliyor." dedi. Perakende müşterilerinin az olduğunu dile getiren Laçin, Ramazan dolayısıyla pastırmaya ilgi olduğunu kaydetti. Koray Laçin, "Pastırmanın fiyatları 75 civarı. Tabi perakende de fiyatlar daha yüksek. Ama buradaki fiyatlar uygun, bir zam yok. Açıkçası süt ürünlerinde de bir zam yok. Sucuk fiyatı şu an 38. Zeytinler 7 liradan başlıyor, kalibresine göre değişiyor. İriliğinde göre değişir zeytinler. 15 liraya kadar zeytin var." şeklinde konuştu. 

YERLİ MERCİMEK 4,5 LİRA, FASULYELER 5 - 6 LİRA

Pazara gelen vatandaşlardan Taner Şen, "Mümkün olduğu kadar ekonomik davranmaya çalışıyoruz. Fiyatlar malum. Bakliyatgillerde fiyatlar yüksek. Biz de kalabalık bir aileyiz. Biraz ekonomik davranıp un, şeker, pirinç, salça ve yağ gibi ihtiyaç ürünlerinde toptan alışverişimizi yapıp hayırlısıyla Ramazan’a girmek istiyoruz.” dedi.

Gıda ürünleri satan Ramazan Karanfil isimli esnaf ise "Ramazan geldi hayırlısıyla. Alışveriş oluyor. Vatandaş eksiklerini tamamlıyor. Biz de hizmetimizi yapıyoruz. Genelde kahvaltılık türlerine bir rağbet var. Pilavlık güzel bir pirincimiz var 3 liraya. Ayrıca 4 - 5 liraya da pirinçler var. Kırık pirinç 1,5 liraya veriyoruz. Yerli güzel mercimek 4,5 lira, fasulyeler 5 - 6 lira." diye konuştu. 

HURMA FİYATLARI 15 İLE 30 LİRA ARASINDA

Hanefi Karadağ ise Rami pazarında fiyatların uygun olduğunu ve vatandaşları buraya beklediklerini söyledi. Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden hurma fiyatlarında artış olmadığını belirten Karadağ, hurma fiyatlarının 15 ile 30 lira arasında olduğunu, kuru kayısının 15, kuru üzümün 7, bademin 37 ve fıstığın da 53 liradan satıldığını belirtti.

Hurma satan Mehmet Yılmaz da hareketliliğin az olmasından yakındı. Yılmaz, "Geçen Ramazanlara göre bir hareketlilik yok. Fiyatlar bayağı bir yüksek. insanların alım gücü bayağı azaldı. Çeşit çok ama müşteri yok. Medine hurması var burada; 28 lira, Acve hurması var, peygamber hurması denilen hurma. Bu da aşağı yukarı 50-55 lira civarı." ifadelerini kullandı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.