Ramazan öncesi pazarda durgunluk

Ramazan öncesi pazarda durgunluk

11 ayın sultanı Ramazan’a sayılı günler kala, Malatya’da çarşı ve pazarlarda bir durgunluk yaşanıyor.

Durgunluğun en başlıca sebeplerinden biri ise halen hükümetin kurulamamış olması olarak gözüküyor. Ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü başlıyor. Ancak Ramazan’a kısa bir süre kala çarşı-pazarda beklenilen hareketlilik halen yok. Dabakhane Mahallesi’nde bulunan ve vatandaşların sebze-meyve ihtiyaçlarını karşıladığı halde durgunluk hakim. Esnaf, normalde pazarın tıka basa dolması gerektiğini, ancak şu durumda işlerin yok denecek kadar az olduğunu belirterek, bu durumunda seçim sonrası halen hükümetin kurulamamış olmasına bağlıyor.

Sebze-meyve fiyatlarının Ramazan ayı dolayısıyla artmayacağını belirten pazar esnafı, ancak sadece sıcak ayların vazgeçilmez meyvesi olan karpuzda yüzde 100’lere varan bir fiyat artışı beklediklerini söylediler. Şuan kilogramı yaklaşık 50 kuruş olan karpuzun Ramazan ayı ile birlikte 1 liraya yükselmesini bekleyen esnaf, bunun nedeninin ise tüketim artışı olarak görüyor.

Seçim sonrası altın ve dolardaki artışında işlerin durgunluğuna yol açtığını ifade eden esnaflar, biran önce siyasilerin anlaşıp hükümeti kurmasından yana. Zira bu istikrarsızlığın devam etmesi durumunda bu işten en zararlı çıkacağın vatandaş olacağı görüşünü savunan pazar esnafı dört gözle hem Ramazan’ı hem de Ankara’a siyasilerin atacağı olumlu adımları bekliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.