Ramazan ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı hangi gün?

Ramazan ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı hangi gün?

11 Ayın Sultanı Ramazan'ın son haftasına eriştik. Oruç ayı Ramazan, pek çok farklı İslam ülkesinde olduğu gibi, ülkemizde de coşku ile karşılandı ve idrak edildi.

Ramazan ayı ülkemizde 16 Mayıs 2018 tarihinde başladı ve 3 haftayı aşkın süredir devam ediyor. 11 Ayın Sultanı Ramazan ülkemizde ibadetler, oruçlar, dualar ve etkinlikler ile idrak ediliyor. Her güzel şeyin olduğu gibi, Ramazan'ın da sonu geliyor. 2018 Ramazan ne zaman bitecek? Ramazan Bayramı ne zaman? Oruç ne zaman bitecek? İşte merak edilenlerin yanıtları;

Ramazan ne zaman bitecek?

11 Ayın Sultanı Ramazan, Kur'an-ı Kerim'de bu aya farz kılınmış oruç ibadetinin yapıldığı aydır. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca sabah imsak vaktinden, akşam iftar vaktine kadar yiyip içmedikleri gibi, duyu organlarını haramlardan ve günahlardan sakınırlar.

İslamiyet için son derece önemli olan Ramazan için artık son günler, 2018 Ramazan;

14 Haziran 2018 Perşembe günü son iftar ile sona erecek. Bu tarihin sabahı ayrıca son sahur da yapılacak. Müslümanlar için bu tarih ayrıca arefe günü olarak bilinir. Son teravih 13 Haziran 2018 Çarşamba günü yatsı namazı ile kılınacak.

2018 Ramazan Bayramı ne zaman?

14 Haziran'da son iftar ile bitecek olan Ramazan'ın hemen ardından, Üç Ayların da bitişi anlamına gelen bayramı karşılayacağız. Kılınacak bayram namazı ile başlayacak olan Ramazan Bayramı bu yıl;

15 Haziran 2018 Cuma (1.Gün)
16 Haziran 2018 Cumartesi (2.Gün)
17 Haziran 2018 Pazar (3.Gün)

olacak. 

Risalehaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.