Ramazan Bayramı ne zaman? Bayrama kaç gün kaldı?

Ramazan Bayramı ne zaman? Bayrama kaç gün kaldı?

Bir süredir 11 ayın sultanı Ramazan ayını idrak ediyoruz. Dolu dolu geçen Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı gelecek. Peki 2019 Ramazan Bayramı ne zaman olacak? Bayrama kaç gün var?

Müslüman alemi bir süredir 11 ayın sultanı Ramazan'ı idrak ediyor. Oruç ve ibadet ayı olan Ramazan ayı boyunca insanlar ibadetlerini kaçırmamaya gayet etti. Dinimizin en önemli günlerinden olan bayram için de hazırlık başladı. Bayram alışverişine ve hazırlığına başlayacak olanlar 2019 Ramazan Bayramı tarihi için arama yapıyor. Ramazan Bayramı'na kaç gün kaldı?

Bayramlar dinimizin en önemli ve neşeli günleridir. Manevi atmosferin insanlar tarafından yaşatıldığı bu mübarek günlerde mü'minler arası mesafeler kapanır, insanlar birbirlerini ziyaret ederler. Bu nedenle ülkemizde de Ramazan Bayramı'nın manevi atmosferi yüksektir. Bu bayram ayrıca Ramazan ayının bitip, Şevval ayının başlamasına işaret eder.

Bu yıl bayramın bir diğer önemi 9 günlük tatil olacak olması. Hükümet daha önce aldığı bir karar ile Ramazan Bayramı tatili için 9 gün kararı almıştı.

2019 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Oruç ayının son günlerine doğru girerken bayram da giderek yaklaşıyor. Ramazan Bayramı kılınacak bayram namazı ile başlayacak ve üç gün boyunca devam edecek.

2019 Ramazan Bayramı 4 Haziran 2019 Salı günü başlayacak. 5 Haziran Çarşamba ve 6 Haziran Perşembe günleri de bayrama dahil.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Daha önce alınan bir karar ile Ramazan Bayramı tatili 9 gün olarak açıklanmıştı. 4 Haziran'da başlayacak bayramın tatili daha önce başlayacak. Buna göre bayram tatili;

1 Haziran 2019 Cumartesi günü başlayacak. Ardından hafta içi boyunca tatil yapılacak. 10 Haziran 2019 Pazartesi günü bayram tatili bitmiş, mesai başlamış olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.