Ramazan Ayı ne zaman bitecek? Ramazan'ın son günü ne zaman? (2017)

Ramazan Ayı ne zaman bitecek? Ramazan'ın son günü ne zaman? (2017)

11 Ayın Sultanı Ramazan tüm İslam Alemi ve ülkemizde ibadetler ve dualar ile idrak edilmeye devam ediliyor. Pek çok kişi farz olan oruçlarını tutuyor. Peki 2017 Ramazan ne zaman bitecek? Ramazan'ın son günü ne zaman? Oruç ne zaman bitiyor?

Oruç Ayı Ramazan sona ermeye başlıyor. Ramazan'ın son günleri içine yavaş yavaş girmeye başladık. Önümüzdeki günlerde 2017 Kadir Gecesi'ne de erişeceğiz. Peki 2017 Ramazan ne zaman sona erecek? 2017 Oruç ne zaman bitecek? 2017 Ramazan'ın son günü ne zaman? Ramazan'ın bitmesine kaç gün kaldı? İşte merak edilenlerin yanıtları...

2017 Ramazan, başladığı Mayıs Ayı'nın sonlarından beri ülkemizde ve İslam Alemi'nde çeşitli etkinliklerle, ibadetlerle, dualar ile ve Kur'an-ı Kerim mukabeleleri ile geçti ve geçiyor. Farz olan Oruç ibadeti'nin yanı sıra pek çok farklı etkinliklerle de Ramazan dopdolu geçti.

Ramazan, İslam Alemi'nin her gününü ayrı bir bayram saydığı ve 11 Ayın Sultanı olarak andığı bir aydır. İslamiyet'in 5 şartından biri olan Oruç, Ramazan Ayı içinde tutabilecek durumda olan tüm Müslümanlar'a farz kılınmıştır.

Ramazan Bayramı ise Ramazan'ın sona ermesi ile İslam Alemi tarafından yine aynı coşku ve heyecanla karşılanacak. Ramazan'ın bitiş tarihi aynı zamanda üç ayların da sona ermesi anlamına gelecek.

2017 Ramazan ne zaman bitecek?

2017 Ramazan'ın son günü için artık geri sayım başladı. 20 Mayıs itibari ile Ramazan'ın son 4 günü içine girmiş bulunmaktayız. 21 Mayıs 2017 Çarşamba günü Kadir Gecesi'ni karşılayacağız. Bu da Ramazan'da 27 günü geride bırakmış olacağımız anlamına geliyor.

2017 Ramazan, 24 Haziran 2017'de son oruç gününün idrak edilmesinin ardından sona erecek. 24 Haziran 2017 aynı zamanda Ramazan Bayramı arefesi olacak. Son iftar ne zaman? sorusuna yanıt olarak 24 Haziran Cumartesi akşamı cevabı verilebilir.

23 Haziran 2017 ise son teravih kılınacak. Bu tarih de Cuma gününe denk gelmektedir.

Ramazan'ın sona ermesi ile birlikte 25 Haziran 2017 Pazar günü Ramazan Bayramı'na ulaşmış olacağız.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum