Rahim ismi Şefkat burcunda...

Sağlık Bakanlığı uzunca bir süredir doğumdan sonraki ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, sonrasında da 2 yıla kadar ek besinlerle beraber anne sütüne devam ettirilmesi konusunda teşvik edici kampanyalar, eğitimler ve danışman yetiştirme programları düzenliyor. Katılanların veya konuya ilgisi olanların görebileceği üzere anne sütünün yerini hiçbir şey tutmuyor. İçerik olarak tuttursanız da ruhsal gelişim için bebek ile anne arasında tensel temasın sağlanması şart oluyor.

Peki anne sütü üzerine düşünülür de akla Risale-i Nur gelmez mi? Talebelerine "herşeyde rahmet-i İlahiyenin izini, özünü, yüzünü görüp, her şeyde kemal-i hikmetini, cemal-i adaletini müşahede et"meyi öğreterek musibetleri bile "teslimiyetle, gülerek karşılıyorlar, rıza gösteriyorlar" dedirten bir tevekkül kazandıran Risale-i Nur'un Rahimiyet-i İlahiyenin tecellilerine gösterdiği en latif örnek anne sütü değil mi?

Hafızasının düşüklüğü ile meşhur balığı ve beyninin küçüklüğüyle bilinen kuşu semiz, zekasıyla bilinen tilkiyi çelimsiz yaratarak zeka gibi en müessir zannedilen bir sebebi bile rızka merci olmaktan azleden o doğrudan rahmetin sahibini tanıttığı gibi; dünyaya yeni gelmiş, aciz yavrular için validelerine anne sütünü ve "yavrularına karşı o sütten daha ziyade hoş, şirin, tatlı, kıymetli ve fedakârane bir şefkati kalblerine bırak"an rahmetin genişliğine dikkatlerimizi ilk çeken Kur'an-ı Kerim'den aldığı dersle Bediüzzaman değil mi?

قُلْ مَا يَعْبَؤُ۬ا بِكُمْ رَبّٖى لَوْلَا دُعَٓاؤُ۬كُمْ
(Furkan suresi 25:77 meali; "De ki: "Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!)
Olan ferman-ı kudside buyurulduğu üzere insanın en büyük değeri, şerefi Rabb-i Kerim'ine karşı aczle onun ikramlarına ihtiyacını izhar etmektir. Rahmet-i İlahiye'nin celbine aczin ne denli kuvvetli bir vasıta olduğuna en şirin örnek de anne sütüdür. Zaten Risale-i Nur'da bahsedilen 4 hatveden biri de acz-i mutlaktır.

Şöyle güzel bir mana var ki: Acz ve Fakrı rahmetin vusülüne vesile yapan Birinci Söz ve Ondördüncü Lem'ada açıklandığı üzere Besmele-i şerif olduğu gibi hayatın besmelesinde yavrulara acz ve fakr karşısında gönderilen ödül ise anne sütüdür.

Tüm annelerin şefkati ancak rahmetinden bir katre olan Allah'a hamdolsun.

O'nun alemlere rahmet olarak gönderdiği resulü Hz. Muhammed'e (asm) sonsuz salat ve selam olsun

ELHAMDÜLİLLAHİRABBİLALEMİN
ERRAHMANİRRAHİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.