Psikiyatristler, Üstün Dökmen'e teşhis koydu: Topluma özür borçlu

Psikiyatristler, Üstün Dökmen'e teşhis koydu: Topluma özür borçlu

Dökmen'in sözlerine bir eleştiri de psikiyatristlerden geldi.

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in başörtülüler için sarfettiği "Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır, nötr olamazlar" sözleri tepki görmeye devam ediyor.

Dökmen'in sözlerine bir eleştiri de psikiyatristlerden geldi.

PSİKİYATRİST PROF. DR. NEVZAT: ÜSTÜN DÖKMEN TOPLUMUN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNA ÖZÜR BORÇLU

Üstün hoca yanılıyor.

1- Baş açık olmayı norm kabul ediyor.

2-Nötr olmayı yanlış anlıyor. Nötr olmak hasta-danışan psikoterapi etiğinde...

3- Herkesin ön yargısı vardır, zenci-beyaz, türk-kürt, başı açık-kapalı gibi. Terapist terapi öncesi ön yargılarını askıya alır. Kendine karşı da bağımsız olur. Eğer olamazsa böyle danışan veya öğrenci velilerine randevu vermemelidir. Nötr olmak kendi önyargıları için de geçerlidir.

4- Kendi önyargılarını tanımak için özel seanslar uygulanır. Bunu başaramayan Klinik Psikolog olamaz.

5- Yahut kişisel ideoloji, aklın ve mesleğin önüne geçerse o zaman bu bakış geçerlidir, bu kişiler empati yapamazlar, ayrımcılık ve kavgacılıkla yaşarlar, sosyal şizofreni...

6- #Sosyalşizofreni de tam bu dediğimiz bir durumdur toplumun bir kesiminin diğer kesimini dışlaması yok sayması. Türkiye'nin son yıllarda yaşanan kültürel sorunlarını da açıklıyor. Türk olmayana ya sev ya terk et, başörtülüye Arabistana git diyen "zihin modeli" #OtomatikStereotipi

7- İnsan Psikolojisi ile uğraşan birinin #öğrenilmişönyargı yani #otomatikstereotipi lerinin farkına varmaması benim için hayal kırıklığı oldu. Çok yazık #üstündökmen toplumun büyük çoğunluğuna özür borçludur.

PSİKİYATRİST MUSTAFA ULUSOY: SEKÜLER ZİHİN KISIRDIR, HAYATA VE ÖLÜME DAİR HİKMET ÜRETEMİYOR

Üstün Dökmen başörtülü psikolog psikiyatrist olamaz demiş. Sen bunca yıl insanla uğraş, zihnini insanla meşgul et, tecrübe biriktir; birikimlerinden insana, hayata dair çıkarımlarla faydalı olacağına, saçmala. Seküler zihin kısırdır, hayata ve ölüme dair hikmet üretemiyor.

PSİKİYATRİST PROF. DR. EROL GÖKA: ANLAŞMA KONUSUNDA PEK "ÜSTÜN" OLMAYAN BAKIŞ

Üstün Dökmen Hocayı severim, fedakar ve çalışkandır ama anlama, anlaşma konusunda pek üstün olmayan bakışını ortaya dökmeden önce mesleki platformlarda güzelce tartışmaya açmalı, fikir almalıydı. Hukuk mensuplarına “bilmem” diye karışmıyor; hermenötik ve semantik de kolay değil.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum