‘Prova Sahnesi’ Görsel İnteraktif Kitap

Yazımızda, Risale-i Nur’un “10.Söz”ü üzerinde geliştirilmiş bir izah çalışması olan bir kitapla tanıştıracağız sizi: “Prova Sahnesi Görsel/İnteraktif Kitap”(Bir Haşir Risalesi İzahı-Ebedî Hayatın Varlığının İspatı)

Etkileyici bir görsel tasarım eşliğinde muhteşem bir zihinsel yolculuğa çıkacağınız, şaşırtıcı keşiflerle dolu görsel/interaktif bir kitabın sayfalarında, bambaşka bir deneyime açılan kapıdan içeriye girecek ve daha önce hiç olmadığı kadar farklı bir şekilde ebedî hayatın gerçekliğini hissedecek ve âhiretin varlığını kesin olarak ispatlayan Risale-i Nur’un Onuncu Söz’ünü daha önce hiç anlamadığınız kadar bambaşka bir düzeyde anlayacak, zevk edecek ve muazzam bir manevî hazla keyifle okuyacaksınız...

Takdim ettiğimiz bu çalışma hakkında şunu rahatlıkla söylüyoruz ki: Risale-i Nur’u okumak hiç bu kadar keyifli ve zevkli olmamıştı. Kendi alanında dünya çapında bir ilk olan, etkileşimli görsellerin kullanıldığı bu etkileyici çalışmada, toplam 373 görsel ve 33 video kullanıldı. Ek bölümlerle birlikte bu sayı 538 görsel ve 50 videoya ulaştı.

Görseller Hakkında: Konu anlatımlı şemalar, metin vurguları ve etkileyici resimlerden oluşan görseller, daha önce sunulan Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı derslerimizin sunumlarından titizlikle alındı, geliştirildi ve kitap metni içine entegre edildi. Normalde 196 sayfa olan kitabımızın hacmi görsellerle 423 sayfaya çıktı. (Ana metin ise 106’den 268’e çıktı) Yani bu kitapta görsellik oranı %50’den fazla. Bu gerçekten çok yüksek bir oran.

Videolar Hakkında: “Ebedî Hayatın Varlığının İspatı” konulu eğitim müfredatı metinlerinin tamamı, görsel destekli bir ders programında işlenmişti. Bu interaktif kitapta, okuduğunuz yerleri pekiştirmek ve daha iyi anlayabilmek için konu sonlarında ilgili ders videolarını tıklayarak kitap üstünden açılan video penceresinden izleyebilecek ve pencerenin kapanmasıyla tekrar kitabı okumaya geri dönebileceksiniz. Ayrıca bunların haricinde seminerlerimizde kullandığımız etkileyici ve şaşırtıcı videoları ve programların tanıtım videolarını da aynı şekilde bu kitap üstünden interaktif bir şekilde izleme imkanına sahip olacaksınız.

Neden Görsel/İnteraktif Kitap Okumalısınız?

Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde okumanız ve izlemeniz (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u ve kainatı anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz.

Tüm Görsel/İnteraktif kitaplarımıza ait örnek sayfalar ve kitap takdimleri için:

https://risaleinuregitimprogrami.com/gorselinteraktif-kitap-calismalari/

“Prova Sahnesi Görsel/İnteraktif Kitap” İndirme Linki: (Word ve Pdf formatında)

goo.gl/hNIUou  Bu adresteki "Görsel-İnteraktif Kitaplar" bölümünden kitabımızı indirebilirsiniz. Ayrıca burada diğer tüm kitaplarımızın ve Risale-i Nur çalışmalarımızın dosyalarını da bulabilirsiniz.

Word dosyası 91 mb, Pdf dosyası 51 mb. (Bilgisayarda Pdf dosyasını Adobe Reader ile açtığınızda “iki sayfa görünümü”nü seçerek ve zoom yaparak daha rahat okuyabilirsiniz. Cep telefonlarında Word için Wps Office, Pdf için Adobe Acrobat Reader programını kullanın.)

Kitap Çalışması Genel Takdimi:

Ebedî bir hayatın var olduğunu kesin olarak bilseydiniz ne yapardınız? Sonsuza kadar yaşayacağınızı bilmeniz hayata bakışınızı nasıl etkilerdi? Peki ya ebedî hayatınızdaki rahat ve mutluluğunuzun bu geçici dünya hayatındaki davranışlarınıza göre belirleneceği bilgisine -geceden sonra gündüzün, kıştan sonra baharın geleceğinden emin olduğunuz ve iki kere ikinin dört ettiğini bildiğiniz kesinlikte- sahip olabilseniz, acaba hayatınızda neler değişirdi? Kıymetine paha biçilmez böyle bir hakikatin bilgisine, sadece elinizde tuttuğunuz kitabı dikkatle okuyarak ulaşabileceğinizi size haber verseydik, heyecanlanmaz mıydınız?

Sizlere takdim ettiğimiz ve Risale-i Nur’un Onuncu Sözü olan Haşir Risalesi üzerinde geliştirilmiş bir izah çalışması olan “Prova Sahnesi”, tüm bunları ve daha fazlasını vaad eden ömürlük bir eser. Yani hayat boyu usanç vermeden tekrarla okunabilen ve okunmasına olan iştiyakın hiç azalmadığı canlı bir kitap.

Kitabı bitirdiğinizde, ölümden sonra bir ebedî hayatın gelmesinin bu dünyanın varlığı derecesinde kesin olduğunu ve öldükten sonra dirilişin gerçekleşmemesine imkân olmadığını, aklî delillerle ve çok parlak bir şekilde gösterildiğine şahit olacaksınız.

Bu kitap yani Onuncu Söz’ün izah metinleri hakkında şunu samimiyetle ifade ve itiraf etmemiz gerekiyor:

İzah metinleri ortaya çıkmadan önce, (istisnasız her seferinde) ne yazacağımız hakkında bir fikir sahibi olmadığımız halde, daha sonradan ortaya çıkan metinler karşısında hayrete düşüyor ve o meseleleri daha önce hiç bu netlikte idrak etmemiş olduğumuzu görüyorduk. İzah metinlerinin kontrolünü yaparken muazzam bir keyif ve zevk alıyorduk ve sanki bir başkasının yazdığı kitabı okuyorduk. Yazılanlar, en büyük sıkıntılarımızı ummadığımız şekilde dağıtıyor, müthiş kuvvetli ve sağlam bir iman hali veriyordu. Çünkü yazdıklarımız, ebedî iman ve Kur’ân hakikatlerinden bahsediyorlardı ve bir insanın kendi başına, şahsî mahareti ve kabiliyeti ile ortaya koyduğu bir eserden çok daha farklı bir mahiyet arz ediyorlardı. Bu nedenle o hakikatlerin güzellik ve mükemmelliği ifadelerimize aksetmiş olmalıydı.

Elbette çok meşakkatli ve zahmetli bir çabanın içindeydik ve bir-iki sayfa izah metni, çoğu zaman 3-5 saat sürdüğü oluyordu, bir o kadar da dipnotlar ve kavramlar sözlüğü uğraştırıyordu ama sonucunda hissettiğimiz keyif, mutluluk ve manevî tatmin duygusu buna fazlasıyla değiyordu. Bu aşamalarda ilk defa Bediüzzaman’ın “Ben de Risale-i Nur’un bir talebesiyim. Kur’ân dersinde bir ders arkadaşınızım ve ben de Risale-i Nur’a muhtacım” demesinin altında yatan manayı gerçek anlamda hissettik ve tevazu yapmadığını gördük.

İnsan olmanın bir gereği olarak, aynı arayışta olan ve aynı ihtiyaçları hissedenlerle bulduklarımızı ve hissettiklerimizi paylaşmak istedik. Hep birlikte istifade etmek maksadıyla ve en az herkes kadar aç ve muhtaç olduğu için kendine ikram edilmiş bir sofraya samimiyetle davet eden birine benziyoruz. Ya da, büyük ve tükenmez bir hazineyi ve anahtarını keşfeden, o hazineyi heyecanla duyurmak ve başkalarıyla da paylaşmak isteyen meraklı bir çocuk gibiyiz. 

Büyük bir heyecanla paylaştığımız bu çalışmaya muazzam bir efor harcadık. Fakat itiraf ediyoruz ve çok şükrediyoruz ki, bu çalışma gerçekten de şahsî kabiliyet ve gücümüzün çok üstünde olarak Allah'ın özel bir ikramı olarak ortaya çıktı. Risale-i Nur’a gönül vermiş herkesin ve her müminin, hatta doğrusu ya insan olan herkesin çok büyük bir şevkle, heyecanla ve susuz kalmış bir insanın suyu kana kana içtiğinden daha fazla bir açlıkla ve ihtiyaç hissederek bu kitabı okuyacağına tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bu çalışma, bütün inananlara ve özellikle Risale-i Nur talebelerine kutsî bir hediye olsun inşallah..

“Risale-i Nur İzah Metinleri Görsel/İnteraktif  Kitaplar Serisi”nin bir devamı olan kitabımızı, gerek Risale-i Nur’a gönül vermiş düzenli okuyucularına, gerek Risale-i Nur’u okumaya yeni başlayacaklara tavsiye ve takdim ediyoruz. Kitap içeriğinde eser metni, izah metni ve kavram açıklamaları bir arada sunulmuştur. Bu çalışma, “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızın bir parçasıdır ve kitabın “İman Hazinesinin Varlığını Delillerle İspatlamak” isimli ikinci bölümündeki altı adet “hakikatin”, Beşinci Hakikatidir.

Kitap çalışmasındaki ana başlıklar ise şöyledir: Kıymetine Paha Biçilmez Bir Hakikat: Ebedî Hayat (Giriş Metni) Alt Başlıklar: -Prova Sahnesi, -Tadımlık Ziyafet Sofrası, -Görkemli Sinema Salonu, -İlahî Bilgi Havuzu, -Domino Taşları, -Kâinat Denilen Büyük Gösteri Merkezi ve Kozmik Takvim, -Zıtların Birliği, -Bulmacanın Eksik Parçası, -Anne Karnındaki Bebekler, -En Temel Gerçeklere Uyumlu Sonuçlar Çıkarmak, -Hakikati Kaynağından Öğrenmek, -İnsan İçin Açılan Ebediyet Kapısı, -İnsanla Bağlanmış İlahî Maksatlar, -Meçhul Kahvaltı, -Finalsiz Film, -İmtiyazlı Gezegen, -Ebedî Hayat Diyarının Kapısını Açan Dua, -Çelişkili Bir Durumun Kurtuluş Çaresi, -Akıl Harici Bir Kurgu, -Vaad Etmişse Yapacaktır, -Dirilen Yeryüzü, -‘Zor’u Yapan, ‘Daha Kolay’dan Aciz Kalır Mı?, -Dünyanın En Doğru Haberi, -Gizli Plan, -Issız Festival, -Dünyanın Varlığı Kadar Sarsılmaz Bir Hakikat, -Ölümün Öldürüldüğü Daimî Bir Hayat.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.