Prof. Dr. Görür: 7.2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz
Marmara'da yaşanabilecek deprem senaryoları hakkında konuşan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Görür, minimum 7.2 büyüklüğünde deprem beklediklerini söyledi. Görür, depremin zamanıyla ilgili ise önümüzdeki 13 yıla işaret etti.
İstanbul için olası deprem senaryolarını değerlendiren Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, "Yaptığımız detaylı çalışmaların neticesinde Marmara'da büyük bir depremin olacağı tespitine vardık. Bunun da yaklaşık minimum 7.2 büyüklüğünde olmasını bekliyoruz" dedi.
CNN Türk televizyonunda açıklamalarda bulunan Görür, olası depremin ne zaman gerçekleşebileceğine dair de, "1999'daki 7.4'lük Gölcük depreminden sonra 30 yıl içerisinde gerçekleşebileceğini öngörüyoruz. 5-10 sene ileriye ya da geriye kayabilir. Depremin yıkımı Gölcük depreminden daha yıkıcı olabilir" diye konuştu.
F5 Haber

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.