PKK'yı savaşa teşvik eden Ergenekonculardı

PKK'yı savaşa teşvik eden Ergenekonculardı

Miroğlu, bir generalin Avrupa'da Öcalan'a gidip "Biraz daha sıkı savaşın bu savaş temposuyla devlet sizi ciddiye almaz" dediğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Kürt siyasetçi ve yazar Orhan Miroğlu, bir generalin Avrupa'da Öcalan'a gidip "Biraz daha sıkı savaşın bu savaş temposuyla devlet sizi ciddiye almaz" deme küstahlığında bulunduğunu belirterek, "PKK'yı savaşa teşvik edenler Ergenekonculardı" dedi.

Yeni Şafak'tan Burcu Bulut'a konuşan Miroğlu'nun szöleri şöyle:

Kim bunlar?

...
Biliyoruz ki İmralı sürecinde Ergenekon çok etkili oldu. O etkiden Öcalan kurtulmuş olurdu. Avrupa'da Öcalan'a bir general gidip de 'Biraz daha sıkı savaşın bu savaş temposuyla devlet sizi ciddiye almaz' deme küstahlığında bulunmazdı. Ama bu İmralı'da oldu. PKK'yı savaşa teşvik edenler Ergenekonculardı. Bunu söyleyenler Ergenekon davasından tutuklular.

PKK'yı savaşa teşvik edenler Ergenekonculardı" diyorsunuz... Önemli bir açıklama...

Kesinlikle. Ergenekon'un iç siyaseti, iktidar talebi Kürt sorununu kullanmak, istismar etmek üzerine kurulmuştu. Baktığınızda, Ergenekoncu askerlerin doğuda uzun süre kalmış ve Kürt toplumunu, PKK'yı çok iyi bilen insanlardan oluştuğunu görürsünüz. Öcalan'ı sorgulayan insanlar böyleydi. Mesela Levent Ersöz ve diğerleri.

PKK derin devlet arasındaki ilişki için ne diyorsunuz?

Devlet adına yapılan en ciddi tespit, eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş'e ait. "PKK'yı MİT kurmadı ama PKK içinde MİT'in bir kanadı her zaman vardı" dedi. Bu fikre daha yakınım. Devlet bence Türkiye'de kurulan tüm Kürt örgütlerine hiçbir zaman kayıtsız kalmadı. Ama devlet bu örgütleri ne kadar provoke etti? Bence üzerinde durulması gereken konu da bu. Askerlerin Kürt meselesini kullanmasına siyasi partiler seyirci kalmamalıydı. İlk olumlu siyasi tepkiyi Özal verdi. Özal da bunu hayatıyla ödedi.

Özal öldürüldü mü yani?

Ben öldürüldüğünü düşünüyorum. Ergenekoncuların onu öldürmek istediği kanaatindeyim. Ergenekon dediğimiz 3-5 yıllık bir olay değil! İttihatçı gelenekten beslenen bugünlere gelen bir yapılanma. Bir ideoloji.