Pide ustasının 'pide' isyanı

Pide ustasının 'pide' isyanı

Kırıkkale’de Halil Apaydın isimli bir pideci, Ramazan ayını fırsat bilerek pide satanların kendilerini mağdur ettiğini ileri sürerek ilgililere tepki gösterdi.

Gürler Mahallesinde 1985 yılından bu yana pide fırını işleten Halil Apaydın, Ramazan ayı geldiğinde pide fırınlarının dışında pide imalatı yaparak satan kişilerin kendilerini maddi ve manevi olarak zarar uğrattığını iddia etti. Pideci esnafı olarak ilde sıkıntılarını anlatacak muhatap bulamadıklarını ileri süren Apaydın, manavından tatlıcısına kadar ilgili ilgisiz bir çok kişi pide imal edip sattığını belirten belirterek kentteki yöneticilerden yardım istedi.
30 Yıldır sadece pide imalatı yaptığını ifade eden apaydın, herkesin kendi işini yapması gerektiğini belirterek, “Biz pideci esnafı olarak yıllardır hep aynı şeyden muzdaripiz. Burada 5 işçi çalıştırıyorum, vergimizi veremiyor, sigortalarımızı yatıramıyor, işçinin maaşını veremiyor, uncuya, oduncuya borçlanıyoruz. Beklediğimiz bir Ramazan ayı var. İşlerimiz bu mübarek ayda düzelir diyoruz, bakıyoruz ki herkes pide satıyor. Pastanecisi de, manavı da, marketi de, lokantacısı da pide satıyor. Yani bizi beklermiş gibi. Hadi ekmek neyse anladık ama bir Ramazan da pideci esnaflarını anlasınlar. Biz ne yapalım?, derdimizi kime anlatalım?. Bağlı olduğumuz odaları arıyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Yani bunun muhatabı kim? Yarın bir gün eczaneler de pide satarsa hiç şaşırmayın. Kuyumcu pide satarsa hiç şaşırmayın. Ben de burada sarrafiyelik mi yapayım, ilaç mı satayım ya da ben de unlu mamulle uğraşıyorum bende mi poğaça, tatlı, tulumba, ekmek mi çıkartayım. Yani bizim mağduriyetimizle kim ilğilenecek" dedi. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.