Pİ Sayısı Günü nedir? Ne zaman ilan edilmiştir?

Pİ Sayısı Günü nedir? Ne zaman ilan edilmiştir?

14 Mart itibari ile dünya genelinde Pİ sayısı günü kutlanıyor. Peki Pi Sayısı Günü nedir? Pi Sayısı Günü neden kutlanıyor? İşte merak edilenler.

Matematik'in en önemli sayılarından olan Pi Sayısı, her yıl 14 Mart tarihinde dünya genelinde kutlanıyor. Bu önemli gün dünyada da 'Pi Day' olarak geçiyor. Peki Pi Sayısı günü nedir? Pi Sayısı Günü neden kutlanıyor?

Pi Sayısı Günü nedir?

Her yıl 14 Mart tarihinde kutlanan güne Pi Sayısı Günü denir. Bu günün anlamı ise matematikteki pi sayısından gelmektedir. ABD'de kullanılan tarih formatına göre bugün 3/14'tür (14 Mart) ve bu rakam pi sayısına tekamül etmektedir. 

Pi Sayısı Günü neden kutlanır?

Bu günün kutlanmasının nedeni matematiğin en önemli sayısı olan 'Pi'yi tanıtmak, öğretmek ve sevdirmektir. Pi Sayısı Günü ilk olarak ABD'nin San Francisco şehrinde ünlü bir fizikçi olan Larry Shaw tarafından kutlandı. Türkiye'de Pi Sayısı Günü 2007'den beri kutlanıyor.

ABD, 12 Mart 2009'da Pi Sayısı Günü'nü ulusal bir gün ilan etti. Bazı matematikçiler ise bu tarihin 7/22, yani 22 Temmuz olması gerektiğini savunuyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.