Peygamberimiz (asm) müjdeledi İslam'la savaşan Amerika mağlup olacak

Peygamberimiz (asm) müjdeledi İslam'la savaşan Amerika mağlup olacak

İşte o Hadis-i Şerif

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Amerika'nın İslam'a karşı yürütülen savaşta mağlup olacağını Peygamber Efendimizin (asm) Hadis-i Şeriflerine dayanarak açıkladı.

Aleyhteki gelişmelerin İslam adına olumlu olduğuna dikkat .eken Akgündüz, "İslam’ın aleyhine konuşuldukça İslamiyete koşuş artıyor" dedi.

Akgündüz'ün açıklaması şöyle:

İnsaniyet bir ailedir. Herkesin aslı birdir, herkes Allah’ın kulu ve Hz. Âdem’in ise çocuklarıdır. Bundan dolayıdır ki, Efendimiz (ASM) Veda Hacc’ında çok net bir üslupla bunu beyan etmişlerdir ve buyurdular ki: “Ey insanlar, sizin Rabbiniz birdir ve sizin babanız da birdir. Siz hepiniz Âdem’den geldiniz ve Âdem ise topraktan halk edildi. Kimse kimseden üstün değildir, Allah yanında en üstün olanınız takva sahibi olanlardır.” 

Avrupa Kiliseler Birliğinin 1984 yılında Avusturya’nın St. Pölen şehrinde aldıkları ve Kur’an’ın Allah kelamı olmasını ve Hz. Muhammed’in peygamberliğini itiraf ettikleri kitapçığı olduğu gibi, orijinali ile birlikte takdim eyledik.

Bediüzzaman: Avrupa bir İslâm Devletine hâmiledir

İsterseniz geliniz, bu müjdeyi İslam alemine ilk haber veren Bediüzzaman'dan konuyu onun ifadeleriyle dinleyelim: 

Meşrutiyet yıllarında Ezher şeyhlerinden Şeyh Bahit, Bediüzzaman Said Nursi’ye sorar: 
“Avrupa ve Osmanlı konusundaki görüşün nedir?” 

Bediüzzaman şu cevabı verir: 
"Avrupa bir İslâm Devletine, Osmanlı Devleti de bir Avrupa devletine hâmiledir. Bir gün gelip doğuracaklardır.”

DOĞUM SANCILARI

Burada önemle ifade etmemiz gereken bir husus vardır: Bazı arkadaşlar, bütün bu olumlu yaklaşımlarımıza rağmen, Avrupa’daki bazı krizler yani Damimarka’daki karikatür krizi ve İsviçre’deki minare krizi sebebiyle olumsuz düşünmekte ısrar ediyorlar. Benim buna cevabım daha dikkat çekici olacaktır: Şunun bilinmesi gerekiyor ki, İslam’ın aleyhine konuşuldukça İslamiyete koşuş artıyor. Danimarka’da Müslüman olanların sayısı krizden sonra iki katına cıkmış durumdadır. Bunu sadece ben söylemiyorum; Aralık 2009 tarihinde Üniversitemizde yapılan ve hemen bütün Avrupa’dan ve özellikle de Yunanistan’dan katılan yeni Müslüman olan Avrupalılar toplantısında bu gerçeğin altı çizildi ve müsbet hareketin zarureti üzerinde duruldu. Aradan 10-15 sene geçmeden Osmanlı doğurur. Avrupa henüz doğumunu yapabilmiş değil. Ancak doğum sancıları başlamış bulunuyor, bunu söylemek mümkündür.

HZ. PEYGAMBERİN (ASM) MÜJDESİ

Ahmed ibn-i Hanbel Müsned adlı hadis kitabında, Ebu Davud, İbn-i Mace ve İbn-i Hibban Sünen adlı eserlerinde Ahir zaman ile alakalı çok önemli bir hadis nakletmektedirler ki, bu hadisi belli yerlerde Bediüzzaman da kullanmaktadır: 

“Bir gün gelecek Hıristiyanlarla (Rum ile) tam bir emniyet içinde barış yapacaksınız. Siz ve onlar yani Müslümanlar ve Hıristiyanlar, kendilerinin dışında müşterek bir düşman ile birlikte savaşacaksınız. Galip gelecek ve çok kazanımlar elde edeceksiniz. Sonra tepeli bir çayıra konaklayacaksınız.” (Ebu Davud, 4292; Ahmed ibn- Hanbel). 

Bir kısım İslam Âlimleri bunun Har-Magedon veya Armageddon adıyla Hıristiyan âlemi tarafından bilinen ve hayır ile şerri birbirinden ayıracak ve dünyanın sonunu getirecek savaş olduğunu açıkladıkları kıyamet alameti olay kastedildiğini zikretmektedirler. Bunu bazıları Avrupa ve Amerika ile Müslüman âlemi arasında çıkacak büyük bir savaş olarak da izah etmektedir. Ancak biz bunlara katılmıyoruz. Bediüzzaman’a göre bu ortak düşman dinsizlik cereyanıdır. Doğru yorumun Bediüzzaman tarafından yapıldığına inanıyoruz. O şöyle özetliyor:

“İşte böyle bir sırada, dinsizlik cereyanı pek kuvvetli göründüğü bir zamanda, Hazret-i İsâ Aleyhisselâm’ın ma’nevî şahsiyetinden ibaret olan hakîki İsevîlik dîni ortaya çıkacak, yâni Rahmet-i İlâhîyenin semâsından nüzûl edecek; hâl-i hazır Hıristiyanlık dîni o hakîkata karşı tasaffi edecek, hurâfelerden ve tahrifattan sıyrılacak, İslâmın hakikatleriyle ile birleşecek; ma’nen Hıristiyanlık bir nevi İslâmiyete inkılâb edecektir... Ve Kur’ân’a iktidâ ederek, o İsevîlik şahs-ı ma’nevîsi tâbi’; ve İslâmiyet metbu’ makamında kalacak; Hak Din bu iltihak neticesinde büyük bir kuvvet bulacaktır. 

Dinsizlik cereyanına karşı ayrı ayrı iken mağlûb olan İsevîlik ve İslâmiyet; ittihad neticesinde, dinsizlik cereyanına galebe edip dağıtacak isti’dâdında iken, göklerde cism-i beşerîsiyle bulunan şahs-ı İsâ Aleyhisselâm, o din-i hak cereyanının başına geçeceğini, bir Muhbir-i Sâdık, bir Kadir-i Külli Şey’in va’dine istinâd ederek haber vermiştir. Mâdem haber vermiş, haktır; mâdem Kadir-i Külli Şey’ va’d etmiş, elbette yapacaktır.

Hazret-i İsâ Aleyhisselâm geldiği vakit, herkes onun hakîki İsâ olduğunu bilmek lâzım değildir. Onun manevi yakınları ve havassı, nûr-u îman ile O’nu tanır. Yoksa açık bir şekilde herkes onu tanımayacaktır.” (Bediüzzaman Said Nursi, Mektubat, On Beşinci Mektup, 57)

Kanaatimize göre bu birleşmenin vakti çok yakındır. Bu sebeple alabildiğine müsbet hareket etmek ve İslam’ın güzelliklerini gayr-i Müslimlere anlatmak bizim vazifemizdir.

İSLAM’A KARŞI YÜRÜTÜLEN SAVAŞTA MAĞLUP OLACAKLAR

İKRAM VE İSTİDRACIN AYNI TARİHDE BİRLEŞMESİ

İKRÂM-I İLAHÎ: Âhirzamandan haber veren mühim bir hadîs: 

لاَ تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ اُمَّتِى ظَاهِرِينَ عَلَى الْحَقِّ حَتَّى يَاْتِىَ اللّٰهُ بِاَمْرِهِ

Bu hadis, bin beşyüz altı (1506) edip, bu tarihe kadar zahir ve aşikârane, belki galibane devam edeceğini işaret yoluyla ilan ediyor. (Kastamonu Lahikası, sh.27-29)

İSTİDRÂC: Andrew Berwick denilen katilin Londra’da 2011 tarihinde neşrettiği A European Declaration of Independance adıyla neşrettiği 1000 sayfalık Manifestosundaki tesbitler:

“İslam-İslam muhalifi ekibin savaşı üç merhaledir:

1) İslama karşı savaş, 1999-2030; İslamiyet galip gelecek ve Müslüman sayısı artacak.

2) İslama karşı savaş, 2030-2070, Avrupa’nın % 15 ila % 40’ı Müslüman olacak.

3) İslama karşı savaş, 2070-2083, Avrupa’nın % 30 ila % 50’si Müslüman olacak.

2083 yılından itibaren Müslümanları Avrupa’dan kovacağız” diyor. Allah dinini muhafaza edecektir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum