Peygamber Efendimizin (asm) bütün hayatı savaşlarda geçmiş algısı oluşuyor

Peygamber Efendimizin (asm) bütün hayatı savaşlarda geçmiş algısı oluşuyor

Efendimizin (asm) hayatından ne, nerede, ne kadarsa bizim yansıtmak istediğimiz de o

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in hayatı üzerinde yaklaşık 20 yıldır araştırma yapan Muhammed Emin Yıldırım, 15 yıl sürecek Siyer Dersleri’ni başlattı. 

Sanki Peygamber Efendimizin (asm) hayatı savaşlarda geçmiş

Star gazetesine konuşan Yıldırım, mevcut siyer kitaplarının büyük kısmının ekseninde savaş olduğunu, bunun da meselenin mesaj boyutunu gölgede bıraktığına dikkat çekti. 

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peygamberimizin (asm) Medine hayatı 10 yıl. O günkü şartlarda savaşlar aylar yıllar süren hadiseler değil. Bedir Savaşı bir günün sabahından öğle vaktine kadar olan sürede gerçekleşmiştir. Ama Medine’den çıkış Bedir’e varış, Bedir’de o savaşın gerçekleşmesi ve tekrar Medine’ye dönüş 20 gündür. Şimdi bir siyer kitabı okuduğumuz zaman sanki Peygamber Efendimiz’in (asm) hayatı savaşlarda geçmiş gibi bir algı oluşuyor okuyucuda. Evet, bunlar da önemli, her bir savaş bir mekteptir. Ama aynı zamanda bir toplum inşa ediyor Peygamberimiz (asm). Orada kardeşlik, muhabbet, marifet, ilim, irfan, istikrar istikamet var. Çalışma bittiği zaman, 15 yılın sonuna geldiğimizde ortaya güzel bir siyer külliyatı çıkmış olacak" dedi.

MESAJLAR EKSİKSİZ AKTARILMALI

"Efendimizin (asm) hayatından ne, nerede, ne kadarsa bizim yansıtmak istediğimiz de o. Özellikle çocukların eğitiminde Peygamber Efendimiz (asm) Mescidi Nebevi’de bir şeyler yapmışsa siyer sunumunda onun da yeri var. Efendimiz cahiliye döneminde adı olmayan kadına, sosyal hayatta yer açtı. Mescidi Nebevi’ye gelmelerini ısrarla istedi. Medine’de bayram namazları, Cuma namazları musalla denilen geniş alanlarda kılınırdı. Peygamberimiz (asm) hutbesini okuyacağı zaman gözünü gezdirir, “Falanca falanca hanım aranızda mı?” derdi. Ümmü Atiyye’nin kadınlar içerisinde bir ağırlığı vardı, Efendimiz (asm) özellikle onun hutbeyi dinlemesini ve kadınlara iletmesini isterdi. Bunları gözden kaçırarak oluşturduğunuz Siyer’de Peygamberimizin (asm) hayatı ve mesajı ister istemez eksik kalıyor. Biz bunların da ortaya çıkarılmasını istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.